14% v ČR prodávaných telefonů má Windows Phone

35

Podíl zařízení s operačním systémem Windows Phone na trhu chytrých telefonů v zemích střední a východní Evropy kontinuálně roste. Nemalou měrou se na tom podílí právě i trh České republice.

Podíl zařízení s operačním systémem Windows Phone roste napříč všemi zeměmi regionu střední a východní Evropy. Významný přímý podíl má na tom právě Česká republika, kde nově prodávaných telefonů s tímto systémem dosáhl za poslední dvě kalendářní čtvrtletí téměř 14 %. Pokud jde o prodeje, již před několika měsíci se díky vzrůstající oblibě mezi uživateli chytrých telefonů vyšvihl Windows Phone na druhé místo a předstihl v prodejích zařízení se systémem iOS. Pouze za třetí čtvrtletí se do České republiky dodalo a aktivovalo dvojnásobně více zařízení s Windows Phone oproti iPhonům. Uvedené informace vychází z aktuálního kvartálního reportu společnosti IDC v oblasti chytrých telefonů.

TIP! Šéf Windows Phone v Microsoftu: chybějící aplikace do roka dodáme

„Neustále rostoucí podíl Windows Phone zařízení na trhu nás utvrzuje v tom, že jsme připravili kvalitní produkt, který si nachází cestu jak do českých domácností, tak i do firemního prostředí. Aktuální vánoční nabídka všech tří českých operátorů přímo vybízí k nákupu telefonu s Windows Phone a činí tak z něj skvělý dárek pod stromeček,“ dodává René Keyzlar, Partner Account Manager pro operátory v oblasti střední a východní Evropy ve společnosti Microsoft.

Zdroj: TZ Microsoft

Diskuze ke článku
Jirka
Tak ono je to jedno jestli bude stádo ios nebo windows phone, kupovat si aplikace které jsou jinde zadarmo musí obě stáda. Rozdíl je v tom ze aspoň telefony s windows phone se dají koupit za rozumnou cenu, než iPhone co pomalu nic neumí za dvacet.
sata
Nee nechcu at wp rostou.chcu byt za ten undegroud co nej kazdy cumi ze nema android.
joyster
ano lebo android ma aplikacie zadarmo , tie kvalitne su spoplatnene ...
Hany
Ani se tomu nedivim... Vzdy jsem mel moc rad android a po Nexu 4 jsem vzal na zkousku Lumii 620 a dalsi bude zase lumie. Je to o necem jinym. Lepsi cenova politika rychlost a vyuzitelnost. Ma sice svy omezeni ale myslim ze to dozene. Takze jen tak dal...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze