13palcový notebook HP Spectre je tenký jako břitva a míří na český trh

16

Společnost HP dnes ukázala svůj nový počin mezi prémiovými notebooky. Novinka řady Spectre nabízí 13palcový Full HD displej, avšak největším lákadlem bude tělo přístroje, které je velmi tenké a také lehké. Dostalo se také na nasazení nového konektoru USB-C.

HP Spectre (2016)

Novinka od HP zaujme na první pohled precizně vyhlížejícím hliníkovým tělem, jehož tloušťka se zastavila na 10,4 milimetrech. Sám výrobce ji přirovnává k tloušťce mikro tužkových baterií (typ AAA). HP Spectre by tak aktuálně mělo být vůbec nejtenčím zařízením svého druhu na světě. Lehký hliník také stojí za nízkou hmotností pouze 1,1 kilogramů. Full HD displej má úhlopříčku 13,3 palce a je chráně odolným sklíčkem Corning Gorilla Glass.

Pod kapotou se mohou nacházet procesory Intel Core i5 či i7 šesté generace a doplní je svižný 512GB SSD disk. Operační paměť může mít hodnotu až 8 GB. I přes tenkou konstrukci se výrobci podařilo nasadit výkonnou baterii, která slibuje až 9,5hodinovou výdrž na jedno nabití.

„HP Spectre je nejtenčí notebook na světě a na rozdíl od většiny ostatních supertenkých počítačů na trhu nedělá kompromisy u výkonu nebo funkcí,” říká Erika Lindauerová, ředitelka společnosti HP Inc. pro Česko a Slovensko. „Počínaje nádherným displejem bez okrajů, přes procesory Intel Core i až po zvuk od Bang & Olufsen a sexy tenký design nastavují konstruktéři v HP tímto zařízením zcela nový standard.”

V HP myslí také na budoucnost a na těle novinky najdeme hned tři konektory typu USB-C, přičemž dva podporují rozhraní Thunderbolt pro rychlé a univerzální vstupně-výstupní připojení. Dle vyjádření českého zastoupení by se novinka měla na našem trhu objevit již velmi brzy.

HP Spectre (2016)

Technické parametry HP Spectre (2016) 13-v003nc

Kompletní specifikace
Konstrukce229,4 × 325 × 10,4 mm, 1 100 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,3" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetIntel Core i7 6500U, CPU: 2×2,5 GHz, GPU: Intel HD Graphics 520
PaměťRAM: 8 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory0× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor38 Wh, udávaná výdrž: 10 hodin
DostupnostQ2 2016, 42 990 Kč

Zdroje: www8.hp.com

Diskuze ke článku
Michal
Škoda tak nízkého rozlišení - vždy se musí osadit nějaké ,,kujvítko,,.
Jinak vypadá hezky, zajímalo by mne kudy fouká ventilátor.
Michal
A tak zezadu na hraně se spodkem na fotkách to nebylo videt na videu ano.
Škoda už jsem si chvilku myslel, že se HP povedlo uchladit CPU pasivně - třeba měděný blok zaleštěný do spodního víka.
R1S0
ked som cital "velmi lehke" telo, cakal som menej ako tych 1100gr.
Xwert Is
Xwert Is
Tento PC sa im fakt podaril osobne vítam FullHD rozlíšenie pretože nezmysly typu 2K a 4K na 13,3" ktoré iba zaťažujú výkon a znižujú spotrebu sú úplne mimo.
Ešte by ma zaujímalo aké sú cenové relácie konkrétne by ma zaujímala zostava i5, 8GB RAM a 256 GB SSD nikde som nenašiel že aké ceny sú pri jednotlivých zostavách. každopádne veľmi ma bude asi svrbieť peňaženka hlavne preto, že môj 5 ročný notebook už pravdepodobne ťahá z posledného a ak dodýcha tak toto bude iste na muške.
Ešte keby tam bola aj nejaká grafická karta ale to už asi nie je možné pri tak tenkej konštrukcii no snáď tá integrovaná zvládne aj nejakú tú staršiu hru pre nudné chvíle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze