10 nejšílenějších selfies

6
10 nejšílenějších selfies

Fenomén autoportrétů zachvátil celou planetu. Lidé je tak pořizují na šílených místech a v šílených situacích, že nad tím někdy až zůstává rozum stát.

10.

Tento obrázek není nijak skandální, naopak v kontextu ostatních působí nudně a usedle. Ale byl to právě tento snímek z oscarové noci, který vlnu zájmu o pořizování autoportrétů rozpoutal.

9.

Most dangerous selfie ever. That happened.

Příspěvek sdílený Kelly Nash (@kellynash),

Vypadá to jako tuctový autoportrét s atraktivní blondýnkou, jakých je plný internet. Ale jen do té chvíle, než místo popředí začnete zkoumat taky pozadí.

8.

Rooftoper by Kirill Oreshkin on 500px.com

Základem dobrého selfíčka je nejenom výraz v obličeji, ale také atraktivní místo- „Rooftoper“ Kiril Oreškin jedno takové našel v centru Moskvy a nutno říci, že ji vidí z dosti netradiční perspektivy.

7.

Macaca nigra self-portrait large.jpg

Když nemáte po ruce nějaké příhodné místo, musíte si vystačit se svým obličejem. Pokud jste celebrita, pak to jde snadno. Ovšem všichni herci, zpěváci a youtubeři mohou jenom závidět tomuto makakovi. Toho proslavil ani ne tak snímek samotný, ale následný spor, zda-li mohou zvířata nárokovat autorská práva.

6.

Obvyklou strategií při pořizování selfies je dostat do záběru vedle svého obličeje ještě někoho. Nebo něco. Třeba rovnou tornádo.

5.

Zvířata jsou rovněž vděčným objektem, který vám pomůže získat popularitu. Avšak daleko víc než stý prvý snímek čivavy v šatičkách zabere divoká zvířena. Ovšem pozor, aby vás takový autoportrét nekvalifikoval do dalšího ročníku Darwinových cen.

4.

Man takes selfie after plane crash

Nikdy nepřestávejte fotit. Mohlo by se zdát, že zrovna máte jiné problémy, ale v dnešní postmoderní mediální době platí, že „pic or didn‘t happen“.

3.

A je čas na trochu magie. Na levitující fakíry v centrech našich měst jsme si už zvykli a teď tady máme vznášející se telefony pořizující snímky.

2.

Někdy může mít selfie nezamýšlené následky pro vás i celou vaši rodinu. Třeba když zastupujete Irák na Miss Universe a v předvečer soutěže si uděláte selfie se svou soupeřkou. Přání míru však mělo úplně opačný efekt, nejspíše proto, že se na snímku objevila soutěžící z Izraele. Rodina irácké miss tak čelila výhrůžkám smrtí a nyní se ukrývá v USA.

1.

Poslední snímek není selfie, ale spíše metaselfie. Pořídil jej italský novinář Giorgi Lambrina na nádraží v italském městě Piacenza. Mladík si zde pořizuje selfie na vlakovém nástupišti – na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby za jeho zády neprobíhala záchranná operace kanadské turistky, která po srážce s vlakem přišla o nohy. „Nejhorší na tom bylo, že si vůbec neuvědomoval, že by dělal něco špatného,“ komentoval snímek Lambri. „Pracuji v novinách už dlouho, zabývám se zločinem a viděl jsem toho hodně. Ale tohle byla asi ta nejsmutnější věc,“ dodal.

Diskuze ke článku
Ondra
Co takhle vyhodit z článku šestku která je fake?
Kamil Kotlář
Kamil Kotlář
Tak tohle sem opravdu nepatří. Nepřišel jsem na mobilenet, abych četl další nesmyslný facebook.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze