ZTE ukázalo chytré hodinky, vypadají jako Pebble Smartwatch

2

Čínské ZTE na veletrhu CES odhalilo svůj první nesmělý vstup na pole chytrých hodinek. Jde zatím o prototyp, ale ukazuje směr, kterým se ZTE vydává. První hodinky s názvem Bluewatch vypadají velmi podobně, jako Pebble Smartwatch, kterými se Číňané zřejmě inspirovali. Co umí? Podívejte se na náš videopohled, živé fotografie a první dojmy.

Hodinky s názvem BlueWatch jednoduše vypadají jako ty od Pebble, to nemá cenu zastírat, uchycení pásku zase výrazně připomínají Galaxy Gear od Samsungu. Inspirace jednoduše proběhla a byla větší než malá. Design je podobný, máme tu e-inkový displej, stejná tlačítka na pravém boku, kterými se hodinky ovládají i podobné rozměry. Ty jsou mimochodem podobné jako v případě Galaxy Gear.

K mobilnímu telefonu jsou připojeny přes Bluetooth a samozřejmě lze jimi smartphone ovládat. K dispozici jsou všechny běžné aplikace, nechybí ani notifikace. Hodinky mají zabudovanou fitness aplikaci a vlastní pedometr. Při běhu tak nemusí být spojené s telefonem a počet kroků zaznamenávají samy o sobě.

Hodinky mají na přední straně malý 1,3palcový displej s e-ink technologií a rozlišením 144 x 168 pixelů. Displej není dotykový a hodinky se ovládají pomocí tlačítek na boku. Že jde o prototyp prozrazuje nehezké podsvícení pomocí jedné výrazné diody umístěné v dolním levém rohu, což vypadá dost provizorně. Ovládání je nicméně jednoduché a intuitivní. Baterie s kapacitou kolem 200 mAh zajistí až 7denní výdrž.

Zatím se jedná o inženýrský prototyp a spíše ukázku technologie a směru, kterým se chce ZTE ubírat. ZTE musí zapracovat na celé řadě věcí, aby mohlo konkurovat zavedeným značkám. Uvidíme, kdy se ZTE vytasí s hotovým produktem, který zamíří i k uživatelům.

ZTE BlueWatch – první pohled z CES 2014

Diskuze ke článku
Karel1
Zajímalo by mne, k čemu jsou dobré takovéto Hodinky, u kterých se Musí Baterie Nabíjet Každých 48 hodin a Stále Hlídat Stav Baterie.........Já mám taky hodinky na baterii, ta mi vydrží přes rok a nemusím se stresovat nějakým nabíjením !!! ............Leda-že by ony hodinky byly Vybaveny Bankomatem a zbavily by mě nedostatku Financí, to bych byl ochotný i nabíjet !!! To bych bral, jinak jsou k Ničemu !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze