ZTE představilo tři novinky: Blade Q, Blade Q Mini a Blade Q Maxi

6

ZTE představilo nové tři příbuzné modely, spadající do řady Blade Q. Jejich společným pojítkem bude, kromě samotných názvů, také vzhled a převážná část výbavy. Čínský výrobce tedy zvolil cestu co nejnižších výrobních nákladů. Není náhodou, že čipovou sadu mu dodává opět tchajwanský MediaTek.

ZTE logo

Nejsou tomu ještě ani dva týdny, co jsme vám na mobilenetu představovali čtyři nové modely Titanium od francouzského Archosu. Ty všechny disponovaly stejným čipsetem MediaTek 6572 s dvoujádrovým procesorem, 1GB RAM, 4GB vnitřní pamětí a stejným, 5Mpx fotoaparátem. Úplně stejná situace se opakuje dnes. Akorát výrobce se nám změnil.

Je zde tedy jasně vidět, že tchajwanský výrobce čipsetů těží ze své schopnosti nabídnout relativně výkonné a hlavně oproti konkurenci mnohem levnější čipy. Ostatně tato strategie se ukazuje jako velmi úspěšná. Podle nedávného zjištění MediaTek drží 50% ve všech čínských tabletech a smartphonech a toto tempo asi jen tak nezpomalí.

ZTE na tři způsoby – vybere si každý

Nové Blady Q, Q Mini a Q Maxi jsou si podobné jako vejce vejci. Jejich design je nijak zvlášť zajímavý. Zaoblená vajíčka s kovem imitujícím proužkem okolo displeje – to jsme tu měli již mnohokrát. Fanoušci tlačítek pod displejem, určitě ocení trojici senzorů „šipka zpět“, „domeček“ a „kontextová nabídka“.

Na přední straně se skví LCD displeje s rozlišením FWVGA 480x854 pixelů (Blade Q a Q Maxi) a WVGA 480x800 pixelů (Blade Q Mini). Úhlopříčka je vzestupná. Nejmenší, 4 palcový displej má logicky model Q Mini, 4,5 palce Blade Q a největší, 5palcový displej samozřejmě bude mít model Blade Q Maxi.

ZTE Blade Q, Blade Q Mini a Blade Q Maxi

Společným jmenovatelem je samozřejmě dvoujádrový procesor MediaTek s taktem 1,3 GHz, kterému sekunduje grafický akcelerátor Mali 400. Všechny telefony shodně pracují s Androidem verze 4.2 s klasickou uživatelskou nadstavbou, kterou známe již z aktuálních modelů od ZTE. Předinstalovány mají být například aplikace pro chytrý poznámkový blog Evernote nebo webový disk Dropbox.

Dále nechybí 5Mpx hlavní fotoaparát s LED diodou, VGA kamera pro videohovory, podpora 3G a Wi-fi připojení k internetu, Bluetooth 4.0 s A2DP a samozřejmě i A-GPS. Dále určitě mnoho lidí potěší třeba FM rádio s RDS.

Model Q Mini přijde na trh s akumulátorem o kapacitě 1 500 mAh, Blade Q s 1 800mAh a největší model Blade Q Maxi s rovnými 2 000mAh. Přesné rozměry a další dílčí údaje najdete v našem katalogu mobilů – ZTE Blade Q, ZTE Blade Q Mini, ZTE Blade Q Maxi.

Dostupnost ani cena jednotlivých modelů prozatím nebyla zveřejněna. Lze však čekat, že se objeví ještě dokonce roku a zrovna vymetat do posledního smítka vaše peněženky nebudou.

Zdroje: gsmarena.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Padlo
Naposledy upraveno: 1. 11. 2013 11:33
Ta výbava se mě zdá docela špatná,ale tak je to ZTE a ten designe ach jo,ach jo...


Edit: odstraněn spam (redakce)
Nubia
Nemáte nějaké zprávy ohledně ZTE NUBIA Z5 MINI? Docela se mi zamlouvá a nějak se o něm nepíše!
Lukáš Pavelka
Lukáš Pavelka
Vypadá to jako SGS3.
Alf
Ono je sice fajn, že ZTE představuje stále další modely, ale co kdyby konečně představili dlouho slibovaný Grand X2 In? To čekání mě už nebaví :D.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze