Na programu Android One bude spolupracovat MediaTek

1

Google na úvodním keynotu na Google I/O rozhazoval ohromující čísla na všechny strany. Jednou z oblastí, ve které se však Google teprve snaží probojovat k vrcholu, je dostávání smartphonů do odlehlých částí světa. Proto vznikl program Android One, který má pomoci rozšířit smartphony do zemí, jako je například Indie.

Sice málo významná pro nás, ale o to významnější pro světové rozšíření smartphonů, byla zmínka o programu Android One na konferenci Google IO. Ten má pomoci rozšířit smartphony do zemí třetího světa díky velmi dostupné ceně a širokému pokrytí trhu. Není divu, že se Google snaží dostat i na tyto trhy, jelikož jenom v Indii žije přes 1,2 miliardy lidí, kteří ve většině případů nemají buď telefon žádný, nebo mají klasický „feature phone“.

MediaTek má pomoci Googlu rozšířit smartphony do celého světa

Hlavním partnerem, který by měl Googlu pomoci tohoto dosáhnout, by měla být společnost MediaTek, která je jedním z největších výrobců SoC na světě. Jeden z telefonů z programu Android One byl již na Google I/O ukázán a dostal čip právě od MediaTeku. Google tak má velmi silného partnera, který mu pomůže dosáhnout kýženého cíle, kterým je pět miliard uživatelů systému Android. Je to velmi vysoký cíl, ale jestli ho má někdo dosáhnout, tak právě Google je společností, která k tomu má asi nejblíže.

Zdroje: phonearena.com, digitimes.com

Diskuze ke článku
Jakub
Není divu že si vybral MediaTek, vyrábí nejlevnější SoC. Kvalitnější Qualcomm je moc drahej, pokud chce Google Android za 1 200 v Indii tak jde správnou cestou, ale pozor na WP8.1 který šíří Micromax.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze