ZTE Axon M: mobilní budoucnost na MWC 2018

2
ZTE Axon M: mobilní budoucnost na MWC 2018
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Na MWC 2018 v Barceloně jsme si vyzkoušeli telefon s rozkládacím displejem
  • Sekundární displej je na druhé straně telefonu a je jen na vás, zda jej využijete či nikoliv
  • Čínská verze je dostupná za 13 tisíc korun bez daní

Na stánku čínského ZTE jsme si vyzkoušeli telefon budoucnosti. Model ZTE Axon M sice nenabídne extrémní výkon, ale displej, který lze rozložit. Snadno si tak můžete z 5,2palcového Full HD displeje udělat 6,75palcový zobrazovač. Následně je jen na vás, jak displej využijete. Můžete systém i aplikace nechat využít celou plochu displeje, případně ji rozdělit a například si v levé části pustit video a pravou část používat k čemukoliv jinému. Ostatně přesně tak jsme to udělali na videu. Jen pozor, aplikace neumějí s celou plochou úplně přesně pracovat a na středu nemusí obraz přesně sedět.

ZTE Axon M – MWC 2018

Kvůli tomuto řešení má Axon M pouze jeden fotoaparát a měníte pouze obrazovku, jež pro focení využíváte. I na selfie tak využijete snímač s 20 Mpx. Po stránce designu jsou samozřejmě vidět určité ústupky. Telefon je hranatý a na šířku poměrně silný, v ruce se tak nedrží úplně pohodlně a platí to i v případě, kdy jej rozložíte. Výstupky na zadní straně a nevyváženost je prostě nepříjemná. Ovšem to vše vám vynahradí dojem, když displej rozložíte, je to prostě cool a každého to zaujme.

Po stránce hardwaru se jedná o telefon střední třídy a nabízí se jen otázka, zda si jej můžete koupit. Teoreticky ano, ale pouze ze zahraničí. Cena bez cla a bez DPH činí 13 tisíc korun. Potěšit by vás mohla i podpora LTE sítí. Pokud se chcete odlišovat a využijete rozkládací displej, tak můžete o Axon M uvažovat, nás zaujal.

ZTE Axon M

Rozměry150,9 × 71,6 × 12,2 mm, 230 g
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, 2×2,15 GHz + 2×2,16 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor3 180 mAh
Diskuze ke článku
Martin
To chceš, nečetl jsem o tom ale vypadá to fakt dobře. :) FreeBit.cz a spol sro by měli radost.
My name is...
Co je tohle za kravinu? Nepraktičnost je dneska coooooool.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze