Zmizí v roce 2021 průstřely? Displeje se schovaným foťákem jdou do výroby

23
Zmizí v roce 2021 průstřely? Displeje se schovaným foťákem jdou do výroby
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Masová výroba displejů s fotoaparáty pod nimi je údajně připravena
  • Visionox údajně vyřešil problémy s odlesky či barevným nádechem

Výrobci v dnešní době bojují s umístěním čelního fotoaparátu, případně i vícero fotoaparátů. Rámečky kolem displejů takřka zmizely, a to znamená, že se fotoaparáty umísťují do výřezů, průstřelů nebo dochází k jejich schování do těla, kdy se v případě potřeby vysunou. Ani jedno řešení není ideální a definitivně by vše mělo vyřešit umístění fotoaparátů pod displej. Někteří výrobci s tím již experimentovali, avšak prozatím bez kýženého úspěchu, kdy se nepodařilo odstranit problémy s propustností světla, případně s čitelností displeje.

Visionox

Přední světový výrobce displejů, čínská společnost Visionox, však nyní ithome.com oznámil, že je připraven spustit sériovou výrobu OLED panelů, které již počítají s tím, že fotoaparát bude pod displejem. Visionox údajně vyřešil problémy s propustností světla pro potřeby fotoaparátu a současně zachoval shodnou čitelnost displeje za jakýchkoliv podmínek. Při neaktivním čelním fotoaparátu nemá být lidským okem rozpoznatelné, kde čelní fotoaparát je.

Visionox

Pro správnou funkčnost bude potřeba nejen nový typ displeje, ale především software, který vždy umožní, aby mohl být fotoaparát funkční ve chvílích, kdy je potřeba. Nyní zbývá již jen čekat, kdy si novou technologii osvojí výrobci. Je pravděpodobné, že dlouho otálet nebudou a nejpozději zkraje roku 2021 bychom se mohli dočkat prvních telefonů, které již pro fotoaparát nebudou potřebovat speciální místo v displeji či kolem něj.

Diskuze ke článku
Petarda
Myslím, že průstřely jen tak nezmizí. Při tom všem, co se děje v Americe a nejenom tam, se brzy začne střílet ostrýma. Musím ještě nakoupit nějaké nudle, abych pak nemusel moc vycházet.
RRR
Když bude kvalita selfie srovnatelná s top foťáky co jsou teď na trhu, tak super!
WAN
Co je to za firmu, nikdy jsem o ni neslysel, psali jste tady o ni nekdy?
Lukáš
Že by konečně... Do té doby rád vydržím s nepostřeleným telefonem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze