Změna ve vedení Sony, po 6 letech končí Kazuo Hirai

30
Změna ve vedení Sony, po 6 letech končí Kazuo Hirai
  • Dosavadní generální ředitel Sony k 1. dubnu končí
  • Nahradí jej současný finanční ředitel Kenichiro Yoshida
  • Hirai však nadále zůstane zaměstnancem Sony

Takřka na den přesně po 6 letech se dozvídáme o změně na tom nejvyšším postu u Sony. Poslední roky byl generálním ředitelem Kazuo Hirai, jež však ve své funkci k 1. dubnu 2018 končí. Nahradí jej současný finanční ředitel Kenichiro Yoshida. Oba pánové se velmi dobře znají a Hirai potvrdil, že v Sony nadále zůstává a umožní hladký přesun na pozicích.

Kazuo Hirai
Kazuro Hirai

Změna po 6 letech může být snahou o nabrání nového směru. Ten by výrobce patrně nejvíce potřeboval v segmentu mobilních telefonů, kde se mu dlouhodobě nedaří soupeřit s předními světovými značkami. Na druhou stranu to Sony jako takové příliš trápit nemusí. V dobré formě společnost drží například úspěšná herní konzole PlayStation.

Zdroj: sony.net

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Nové vedení pochopilo,že Sony musí konečně prezentovat kvalitu,je to jen dobře.Proto už Nové modely představí duaální fotoaparáty,světelnost clony f 1,6 atd.A pokud opravsu uvede Sony Svůj famozní Ixperia Note,jehož i když neoficiální render je možno si prohlédnout na Yotube,tak to bude Bomba!!!Nehledě na to,že už XZ Premium 2 bude dělo,takže Sony držím Palce!!!!
Mara Studna
Mara Studna
Mne si Sony neplatí,jsem jen fanda značky Sony,stejně jako každý fanda ve fotbale bude fandit svému klubu,tak Já fandím Sony,to je vše-Tebe jsem nijak neurazil,tak nechápu tyto reakce
Ami
Je to škoda, Hirai je člověkem, který Sony dostal zpět na výsluní. Nicméně, je pravdou, že toho už udělal více než dost a tak je nejspíše na čase předat kormidlo. Doufejme, že následník bude pokračovat úspěšně ve stopách Hirae. :)
Lukáš
Uvidíme kam se Sony pohne do budoucna. S tím jejich předpotopním designem budou hrát vždy druhé housle, když k tomu přičtu tragický fotoaparát chápu, proč možná vzal kramle. Telefony od Sony jsou sterilní, bez štávy... nuda a šeď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze