Sony mění globálního CEO: novým šéfem bude Japonec

Sony Corporation, jeden z největších technologických koncernů světa oznámil minulý týden významnou změnu ve svém vedení. Novým generálním ředitelem firmy se stává Japonec Kazuo Hirai.

Tip: přečtěte si také článek - Sony Ericsson má nového šéfa pro náš region

Hirai tuto nejvýznamnější vůdčí funkci ve firmě převezme od sira Howarda Stringera jako prezident a generální ředitel společnosti. Již postarší Stringer údajně zkušeného Japonce osobně doporučil a plány na jeho nástupnictví probíhají už od počátku roku 2009. Kazuo "Kaz" Hirai je veterán sloužící ve firmě již dlouhá léta. Slávu a renomé si získal především jako duchovní otec společnosti a jako ten, kdo se zasadil o vzestup známé herní konzole Sony PlayStation od jejího založení až po novější verzi. Hirai také dohlížel na divizi notebooků Sony VAIO a mobilní zařízení pod hudební značkou Walkman. Do role prezidenta a generálního ředitele Hirai nastoupí počínaje 1. dubnem 2012. Sir Stringer se stane předsedou představenstva firmy v červnu.

Odstupující a nastupující CEO společnosti Sony Corporation

"Tak náročné časy, v jakých se teď Sony nachází by firma překonávala mnohem hůře, nebýt silného vedení sira Howarda Stringera v posledních sedmi letech. Jsem vděčný Siru Howardovi a cením si jeho důvěry ve mě a já se těším na spolupráci s každým zaměstnancem v Sony. Pokusíme se společně více než kdy dříve vybudovat světlou budoucnost pro naše zákazníky, akcionáře, partnery a zaměstnance. Musíme nadále řídit růst našeho podnikání, a to zejména v perspektivní oblasti digitálního zpracování obrazu, chytrých mobilů a her, obrátit se na televizní podnikání a urychlit inovace, které nám umožňují vytvářet nové obchodní příležitosti," řekl Kazuo Hirai.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze