Zahráli jsme si na Razer Phonu a obdivovali jeho 120Hz displej

11
Zahráli jsme si na Razer Phonu a obdivovali jeho 120Hz displej
  • Herní bestie Razer Phone láká všechny hráče svým 120Hz displejem, obřími reproduktory, velkou baterií i vysokým výkonem
  • I nás k sobě na veletrhu CES přilákal a hned jsme jej vyzkoušeli, udělali pár fotek a připravili pro vás video

Designem nás první telefon od Razeru neuchvátil, jelikož se jedná zkrátka o strohý telefon bez jakýkoli výstřelků. Tím však neříkáme, že by byl ošklivý, jen se vám musí zkrátka trefit do vkusu, ale tak je to už ostatně u všeho.

Razer Phone – CES 2018

Naši pozornost získal až jedinečný 120Hz IPS displej s úhlopříčkou 5,7 palců a rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Prostředí běží neskutečně plynule a zejména při rychlejších pohybech si lze všimnout výrazně rychlejšího dokreslování a více detailů. Obraz vypadá zkrátka výborně a zaujaly nás i obří reproduktory, které vyplňují celou bradu a čelo telefonu.

Razer Phone

Dle Razeru jde o ty nejvýkonnější reproduktory, jaké lze v dnešních telefonech najít a skutečně tomu tak je. I v hlučné hale veletrhu jdou zvuky z her bez menších problémů slyšet a telefon se umí skutečně rozkřičet. Kvalita basů sice není tak dobrá jako třeba u HTC, ale jde vidět, že si Razer zakládá zkrátka především na maximální hlasitosti.

Hraní však není samozřejmě uzpůsoben jen obraz a zvuk. Potřebujete také pořádné železo, na kterém si můžete ty nejnáročnější tituly zahrát a od toho tu máme procesor Snapdragon 835, pro jistotu hned 8 GB RAM a 64 GB interního úložiště. To si ovšem můžete rozšířit microSD kartami až o 256 GB.

Fotoaparát tohoto horního velikána je duální a má dvakrát 12 Mpx. Ve světě vlajkových lodí se tedy jedná o zlatý standard současnosti, jelikož podobnou konfiguraci nabízí stále více výrobců. Zaujmout může i velká baterie s kapacitou 4 000 mAh, jenž se nabíjí skrze USB-C. To je ovšem bohužel zároveň také jediný konektor, který Razer Phone má – 3,5mm jack byste tu hledali zbytečně. Třeba takové LTE či NFC už ale nechybějí.

Razer Phone se oficiálně prodává ve světě v přepočtu a s daní za 18 tisíc korun, avšak do českých obchodů zatím nedorazil. U nás by se však měl jeho cena pohybovat až kolem 25 tisíc.

Razer Phone

Rozměry158,5 × 77,7 × 8 mm, 197 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Stejně to bude lagovat, protože droid.
haha
njn aspon nestrati 50% výkonu :D jjajjjjj jablicko ufnukanek dalsi
Dave
Příjde mi zbytečné používat 120Hz displej na hry na mobilu ale pro VR by to mohlo být mnohem užitečnější.
Janek
Skutečně jsem při hrách na mobilu (note8) nezpozoroval žádné dokreslování. Jinak 120 Hz display fandím, ale pro běžné použití je to diskutabilní. Snad se najde využití u nově představovaných trendů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze