Je Razer Phone ultimátní herní telefon? Přinášíme vám dojmy z testování

10
Je Razer Phone ultimátní herní telefon? Přinášíme vám dojmy z testování
  • První herní smartphone od Razeru oslní obřími hlasitými reproduktory a jedinečným 120Hz IPS displejem
  • Výkonově nenechal výrobce nic náhodě a slibně zní i baterie s kapacitou 4 000 mAh
  • Hardwarová tlačítka, vibrace či jas displeje nás už nyní ovšem zklamaly a pozor si dáme také na duální fotoaparát

Konečně jsme se dočkali a po OnePlus 5T nám do redakce dorazil také Razer Phone. Ani u něj jsme si nemohli odpustit menší fotogalerii a sepsání krátkých dojmů.

Předně musíme pochválit matný povrch telefonu, díky kterému zařízení neklouže z ruky. Design je sice hranatý se špičatými rohy, ale zatím nebylo držení nijak nepříjemné a nic do dlaně neřezalo. Proti konstrukci se slavným hadím logem na zádech bychom tedy alespoň prozatím nic neměli, ovšem pouze do doby, než jsme museli mačkat boční hardwarová tlačítka.

Nalevo jsou dvě kulatá tlačítka pro ovládání hlasitosti a upřímně nepůsobí zrovna nejlépe. Nejsou dostatečně výrazná a především jsou umístěna příliš nízko. Stejně je tomu i u vypínacího tlačítka, které v sobě kombinuje čtečku otisků prstů, která se zdá být dostatečně rychlá a nijak za konkurencí nezaostává. Dalším negativním zážitkem byl ovšem okamžik, kdy telefon poprvé zavibroval. Nejprve jsme se lekli, že je s telefonem něco špatně a že je vibrační motor rozbitý. Ale není, prostě jsou vibrace jen otřesné.

Největší zájem v nás ale samozřejmě vzbuzuje obraz a zvuk. Displej je skutečně parádní, ale už nyní je vidět, že by potřeboval vyšší jas. Má Quad HD rozlišení a 5,7 palců, takže je dostatečně jemný a má tradiční poměr stran 16:9, takže nepočítejte s tenkými rámečky. Ty ostatně zavrhl při vývoji sám Razer, jelikož chtěl na přední stranu telefonu dostat obří stereo reproduktory. Ty se skutečně povedly, a to především díky maximální hlasitosti, která v kombinaci s umístěním reproduktorů prostě nemá konkurenci.

Vraťme se však na okamžik k displeji a potažmo i systému. Už nyní lze bezpečně říci, že podobný Android telefon ještě nikdy nepoznali. 120 Hz IPS panelu dělá zázraky a všechny animace jsou až neuvěřitelně plynulé. Až je to místy vcelku zarážející, jelikož na podobný běh telefonu nejsme zvyklí. Jen škoda, že se nedá zážitek z takové plynulosti úplně snadno popsat nebo ukázat na video. Musíte si telefon prostě vyzkoušet, abyste uvěřili.

Kromě zvuku a displeje zaujala ovšem také 4 000mAh baterie, na jejíž výdrž jsme velmi zvědaví. A stejnou zvědavost vzbuzuje také duální fotoaparát, který má 12 + 12 Mpx. Jako u většiny telefonů zde slouží druhý modul jako teleobjektiv pro 2× optický zoom. Ve světě si Razer Phone rozhodně pověst dobrého fotografa nevybudoval, ale časté aktualizace jej prý notně vylepšily, takže nás třeba i překvapí. Moc od něj ale nečekáme.

Co se hardwaru týče, nenechá vás určitě Snapdragon 835 a 8 GB RAM nikdy ve štychu. Jen interní úložiště mohlo mít zejména u herního zařízení hned 128 GB a ne „pouze“ 64 GB. MicroSD slot pro až 2TB karty by to však mohl vynahradit. Zamrzet může dále mnoho potenciálních uživatelů také chybějící 3,5mm jack pro sluchátka či absence zvýšené odolnosti.

Nyní je otázkou, zda bude Razer Phone nejen dobrý herní stroj, ale především všeobecně dobrý telefon. Než se však dostaneme k recenze, můžete nám do diskuze napsat, co byste v ní chtěli najít a co vás na této bestii zajímá nejvíce.

Za zapůjčení mobilního telefonu Razer Phone děkujeme společnosti Smarty CZ a.s. provozující internetový obchod Smarty.cz.

Razer Phone

Rozměry158,5 × 77,7 × 8 mm, 197 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
mind
na první pohled je jasné, že se jedná o hranatý telefon podobný Xperiím, takže komfort při používání a ovládání bude špatný. korunu tomu nasazují chybějícím jackem a voděodolností. no možná jako herní telefon obstojné, pro každodenní používání to bude asi nevhodné.
Anonym
IPhone X je s ohledem na výkon nejlepší herní mobil (když se nehledí na prachy)
Jef
Iphone X není nejvýkonější, to je iphone 8.
Kroot
Mohla by to konečně být náhrada za Xperii Z Ultra.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze