Project Linda od Razeru udělá z Razer Phonu za vteřinku notebook

3
Project Linda od Razeru udělá z Razer Phonu za vteřinku notebook
  • Stačí do těla notebooku zasunout Razer Phone a Android ožije v těle počítače s 13,3palcovým Quad HD displejem
  • Veškerý výkon obstará telefon stejně jako reproduktory či Wi-Fi připojení
  • V těle notebooku je tak kromě displeje pouze pár konektorů, velká baterie a 200GB úložiště navíc

Ani Razer nechybí na CESu a byť si s sebou nepřivezl nějaký nový telefon, umožnil nám nahlédnout na jeden zajímavý projekt. Řeč je o Lindě, což vypadá na první pohled jako klasický notebook, ale není tomu tak. Razer se totiž rozhodl využít potenciálu svého výkonného Razer Phonu a onen notebook je tak prakticky pouze dokovací stanicí pro telefon.

Namísto touchpadu má tělo notebooku přihrádku, do které se telefon prostě jen zasune a klepnutím na zapínací tlačítko propojí pomocí USB-C s notebookem a přichytí se zároveň pevněji k tělu, aby nevypadl. Telefon bude tedy sloužit jako touchpad a veškerý výkon bude posílán na zobrazení Androidu na 13,3palcovém Quad HD displeji, který je rovněž dotykový.

Díky tomu bude moci samozřejmě psát i na prostorné klávesnici, která disponuje programovatelným RGB podsvětlením, jak už je ostatně u Razeru zvykem. Velká 5,7palcová obrazovka Razer Phonu ovšem nemusí sloužit pouze jako touchpad. Kupříkladu ve hrách ji lze využít jako sekundární displej, na kterém se vám budou zobrazovat meníčka, mapa, statistiky, inventář... využití je prostě nespočet.

Velkou výhodou je zabudovaná powerbanka v těle notebooku, která má přes 50 Wh a dokáže telefon rychle nabít. Jelikož je Razer Phone známý svými hlasitými a velkými reproduktory, nebylo potřeba do notebooku dávat ani ty a zbylo v šasi ještě více místa. Výrobce se ho rozhodl nějak využít, takže najdeme kromě baterie v těle také dalších 200 GB interního úložiště.

Samotný notebook je přitom vyroben z hliníku a je tenký jen jeden a půl centimetru. Odemyká se nevšedním způsobem. Razer totiž využil už umístěné čtečky otisků prstů ve vypínacím tlačítku telefonu a udělal do šasi notebooku menší výřez, díky kterému máte přístup právě ke čtečce otisků. Zároveň také notebook částečně napravuje jeden nedostatek Razer Phonu, na rozdíl od telefonu mu totiž nechybí ani 3,5mm jack pro sluchátka. Na levém boku má poté notebook ještě USB-C a na právem zase plnohodnotné USB-A 3.0.

Razer Project Linda

Linda je opravdu zajímavý projekt, jehož koncepci jsme samozřejmě viděli už několikrát. Razer ovšem jako jeden z mála zakomponoval telefon smysluplným způsobem a zároveň i samotný notebook, do kterého se telefon zasunuje, vypadá atraktivně a promyšleněji než řada podobných projektů. Zda se vůbec dostane Project Linda někdy mezi zákazníky, je otázkou, avšak my bychom se rozhodně nezlobili.

Razer Phone

Rozměry158,5 × 77,7 × 8 mm, 197 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh

Zdroj: razerzone.com

Diskuze ke článku
ewr
škoda, že se to tady nebude prodávat, pravděpodobně.
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
To vypada jako prvni skutecne elegantni a pouzitelne provedeni tehle myslenky.
Uvidime, co SW.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze