Zahrajte si první Tomb Raider na iOS

1

Oblíbené starší hry se občas dočkají znovuvydání na mobilních platformách. Nyní tak vychází první díl ze série Tomb Raider z roku 1996. Hlavní hrdinkou je zde známá archeoložka Lara Croft, která se vydá hledat vzácný artefakt a při tom bude muset prozkoumat řadu kobek, vyřešit logické hádanky i čelit smrtícím nástrahám.

Některé firmy spoléhají čistě na nostalgii a přenáší své staré hry na tablety a telefony. Teď zrovna vyšlo například GTA: San Andreas, na které spousta fanoušků čekala. Square Enix pro nás má ještě starší kousek. Pro iOS právě vyšel první Tomb Raider a stojí necelé jedno euro. To je vynikající cena, ale zase musíte zvážit, jestli vám za tu nostalgii stojí. Hra se totiž nijak nezměnila, nikdo neupravil textury a nikdo ani nezměnil vzhled úrovní, které jsou většinou poskládány z bloků. To samozřejmě není problém, bez toho by asi nešlo o žádnou nostalgii. Počítejte však s tím, že jedinou změnou jsou přidaná virtuální tlačítka.

Jestli jste před mnoha lety (hra vyšla v roce 1996) hráli na PlayStationu nebo PC, tak se k vám první díl této akční série s archeoložkou Larou Croft možná dostal. Vydáte se do Peru, abyste našli tajemný artefakt. To se vám podaří, ale příběh se trochu zkomplikuje a dojde i na zbraně. Naštěstí Lara není žádným nováčkem a u pasu jí visí dva kolty, bez kterých nejde ani spát. Během hraní budete prozkoumávat kobky, řešit logické hádanky, střílet, šplhat i zabíjet zvířecí predátory.

O vydání na Android zatím nic nevíme a vydavatel o žádných plánech nemluví. Stejně tak nevíme o vydání dalších dílů ze série.

Stáhnout Tomb Raider I

App Store

Zdroje: eu.square-enix.com

Diskuze ke článku
Jakub Es
Jakub Es
Několik dílu Tomb Raider vyšlo myslím na Symbian (Aniversary, Underworld, Legend). Kdysi jsem hrál něco na Nokii. Na Android vsak oficiálne nikoliv.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze