Začínáme testovat nejlevnější 5G telefon na trhu! Jaký je nový Redmi Note 9T?

První dojmy
4
Začínáme testovat nejlevnější 5G telefon na trhu! Jaký je nový Redmi Note 9T?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Záda z polykarbonátu doplňuje kruhový modul fotoaparátu
  • 6,53" Full HD+ displej chrání sklo Gorilla Glass 5
  • Telefon se chlubí 5 000mAh baterií, kterou je možné nabíjet výkonem až 18 W

Během letošního roku bychom se měli dočkat masového rozšíření 5G i u cenově dostupnějších smartphonů a skvělým příkladem toho je nový Redmi Note 9T. Smartphone poháněný osmijádrovým procesorem MediaTek Dimensity 800U nabízí nejen 5G konektivitu, ale také dostatek výkonu i trojnásobný fotoaparát. Jaké jsou naše první dojmy z této horké novinky?

Xiaomi Redmi Note 9T

Telefon nás hned na první pohled zaujal designem, který se podle nás povedl, přestože jsou záda „pouze“ z polykarbonátu. Plast má totiž příjemnou jemně vroubkovanou texturu, díky níž se zařízení lépe drží, i pěkně zpracovaný modul fotoaparátu, jenž má kruhový tvar a je vycentrovaný. V něm jsou celkem tři snímače a jedna přisvětlovací LED. V hlavní roli vystupuje 48Mpx fotoaparát s clonou f/1.79, autofocusem a velikostí jednotlivých pixelů 1,6 μm. Zbylé dva snímače mají pouze 2Mpx rozlišení, přičemž se jedná o senzor hloubky a makro fotoaparát. Video lze natáčet v maximálním rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu. O tom, jak fotí nejdostupnější 5G telefon na trhu, připravujeme samostatný článek s ukázkami snímků.

Zpět však ke konstrukci, respektive rámečku, který plynule navazuje na záda. Na pravém boku najdeme kapacitní čtečku otisků prstů, jejíž umístění je ideální, nabízí příkladně pohotové reakce. Nahoře pak je infraport a dole zase 3,5mm jack, kterému dělá společnost USB-C a hlasitý reproduktor, který doplňuje sluchátko nad displejem. Telefon se chlubí 5 000mAh baterií, kterou je možné nabíjet výkonem až 18 W. Potěší, že na uživatele čeká přímo v balení 22,5W adaptér. V krabičce jsme našli také ochranné pouzdro.

Velký displej chrání sklo Gorilla Glass 5.

Čelní stranu telefonu z většiny vyplňuje 6,53" IPS LCD panel s Full HD+ rozlišením a ochranným sklem Corning Gorilla Glass 5. Přímo z výroby je navíc na obrazovce předinstalovaná fólie s výřezem pro 13Mpx selfie kamerku v průstřelu v levém horním rohu. Podobně jako u dalších IPS LCD panelů je i zde mírně viditelný efekt prosvítání u okrajů. Šířka rámečků i mírně tlustší brady je vcelku standardní a nijak nebrání komfortnímu používání. Panel má podle prvních dojmů dostatečný maximální i jas i pěkné barevné podání, některým zájemcům však může scházet notifikační dioda.

Pravděpodobně nejvíc vás však u tohoto smartphonu bude zajímat cena, která je opravdu nastavena velmi příznivě. Redmi Note 9T ve variantě 4 GB + 64 GB pořídíte za 6 499 Kč, verzi 4 GB + 128 GB za 6 999 Kč. V České republice startuje prodej na konci ledna 2021 a mobil bude dostupný ve dvou barevných variantách (Nightfall Black a Daybreak Purple). Pokud vás o novince cokoliv zajímá, neváhejte nám napsat do komentářů pod článkem.

Technické parametry Xiaomi Redmi Note 9T 128 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce162 × 77,3 × 9,1 mm, 199 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 6,53" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 2×2,4 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostleden 2021, 6 999 Kč