Z Mi Bandu 5 bude v Evropě Mi Smart Band 5. Postrádat bude jednu zásadní funkci

4
Z Mi Bandu 5 bude v Evropě Mi Smart Band 5. Postrádat bude jednu zásadní funkci
Fotografie: mi.com
  • Na evropských trzích bude využíván delší název
  • Cena byla stanovena na necelých 40 eur
  • V českých obchodech bude náramek nepatrně dražší

Xiaomi dnes pořádalo tiskovou konferenci, na které pro globální trhy představovalo své nedávné novinky. Mezi nimi figuroval také chytrý náramek Mi Band 5. V jeho případě je důležité si nově zapamatovat, že v evropských a tedy i českých obchodech bude nabízen pod názvem Xiaomi Mi Smart Band 5.

Xiaomi Mi Band 5

Za změnou názvu bude stát především zásadní změna ve výbavě. Evropská verze totiž bude postrádat NFC, a tudíž s ní nebude možné bezkontaktně platit, což je poměrně škoda. Kromě tohoto smutného faktu se však můžete těšit na funkcemi nabité zařízení. Displej se zvětšil na 1,1 palce, nadále se jedná o AMOLED panel a dodejme, že rozměry samotného náramku se takřka nemění. Počítat můžete s odolností proti vodě a s náramkem se nemusíte obávat plavat.

Xiaomi Mi Smart Band 5

Náramek zvládá dálkově ovládat hudbu či fotoaparát, zprostředkovat veškeré notifikace nebo sledovat vaše cvičení, a to včetně aktivit, které lze dělat v domácím prostředí, jako je běh na pásu, skok přes švihadlo a podobně. Samozřejmostí je senzor srdečního tepu. Baterie slibuje až 14denní výdrž a decentně bylo vylepšeno nabíjení, kdy se k zadní straně připojí magnetický konektor. Odpadá tedy nutnost náramek usadit do doku.

Výrobce stanovil cenu náramku Mi Smart Band 5 pro evropské trhy na 39,99 eur, což je v přepočtu zhruba tisíc korun. Pohled do českých obchodů však odhalí, že čeští zájemci budou muset platit více. Ceny v tuto chvíli startují na 1 299 Kč a končí přibližně na 1,5 tisíce Kč.

Xiaomi Mi Smart Band 5

Konstrukce47 × 18,2 × 12,5 mm, 12,1 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,1" (126 × 294 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor125 mAh, nabíjení: USB A