Testujeme Xiaomi Mi Smart Band 5. Chytrý náramek, který neumí česky

10
Testujeme Xiaomi Mi Smart Band 5. Chytrý náramek, který neumí česky
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Nová generace chytrého náramku se designově příliš neliší
  • Těšit se můžete na větší displej nebo lépe řešené nabíjení
  • Bohužel náramek opět postrádá českou lokalizaci

Na český trh zamířila nejnovější generace chytrého náramku od Xiaomi. Letos jej v obchodech najdete pod delším názvem Xiaomi Mi Smart Band 5, ale vězte, že přímo navazuje na loňský Mi Band 4. To ostatně prozrazuje již vzhled. Na první pohled si loňskou a letošní generaci snadno spletete. Důkazem budiž i fakt, že mezi modely Band 4 a Band 5 jsou zaměnitelné řemínky. Mimochodem to znamená, že se takřka neliší velikost ani hmotnost.

Uživatel se může těšit v prvé řadě na lepší displej, který povyrostl z 0,95 na 1,1 palce. Stále však zbylo místo pro senzorové tlačítko pod ním. Displej je typu AMOLED a řadí se mezi jednoznačně kvalitní. Je dostatečně jemný a skvěle čitelný – i venku za ostrého slunce. Jen musíte mít na paměti, že jas si regulujete sami, automatika chybí. Výraznou proměnou prošlo také nabíjení. Nově není nutné modul náramku umístit do nabíjecí kolébky. Kabel s USB-A je tentokrát zakončen kruhový konektorem, který se přichytí ke spodní části náramku. Je to mnohem praktičtější.

Stáhnout Mi Fit

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stejně jako v loňském roce se bohužel opakuje nepříjemná situace kolem české lokalizace. V současné době náramek Mi Smart Band 5 nenabízí prostředí v češtině. Problémy má rovněž se zobrazením českých znaků v případě notifikací. Některé nezobrazí vůbec, jiné ve výrazně menší velikosti, což komplikuje čitelnost. Na češtinu se lze plně spolehnout pouze v obslužné aplikaci Mi Fit. Do samotného náramku dorazí česká lokalizace až během října.

Xiaomi Smart Band 5 v redakci dále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás v diskuzi přímo pod tímto článkem.

Xiaomi Mi Smart Band 5

Konstrukce47 × 18,2 × 12,5 mm, 12,1 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,1" (126 × 294 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor125 mAh, nabíjení: USB A
Diskuze ke článku
Hakus von Tyros
Hakus von Tyros
Neumí česky.
Tak to bude v Česku jistě "trhák".
Petr Kocián
Petr Kocián
Jinde uvádí, že má češtinu. Tak jak to je??
dav.72@seznam.cz
dav.72@seznam.cz
Ano, je to tragédie, pro vás možná ne, ale i pro mě ano. U mě je to jeden z duvodu, proč to nekoupit. Měl jsem Amazfit Bip a také bez češtiny a právě proto, nefungovala diakritika.
Bylo to docela opruz. Od té doby jsem Xiaomi hodinky a náramky přestal používat, ale sledují je. Pro výrobce není vůbec žádný problém tam nahrát o jeden jazyk více. Když už se to naučil i Honor? Tak jsem si koupil Honor Mahgic Watch 2 a nelituji toho, mužů vřele doporučit všem.
Petr Bulín
Petr Bulín
Jen by mě zajímalo, co jsem se zatím nikde nedozvěděl, tak jestli hlasový asistent, který v Číně funguje, jestli je pouze deaktivovaný nebo i chybí hardware na tyto služby

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze