YouTube pro Android čeká aktualizace: přinese přehrávání na pozadí

5

Aplikace YouTube pro mobilní zařízení s Androidem se zřejmě dočká významné aktualizace, která přinese možnost přehrávání hudby na pozadí a běhu v malém okně.

Google údajně chystá velmi důležité vylepšení, které jistě potěší všechny uživatele aplikace YouTube. Nově by aplikace měla umět běžet jak na pozadí, a zatímco bude přehrávat video, vy například budete odepisovat na SMS zprávu či zadávat novou událost do kalendáře. Půjde tedy o skutečný multitasking, který současná verze aplikace nepodporuje. Nyní, pokud aplikaci minimalizujete, přeruší se i přehrávání.

Čtěte také: YouTube pro Windows Phone je nyní plnohodnotnou aplikací

YouTube

Druhou zajímavou novinkou YouTube má být zobrazení videa v menším okně, takzvané miniaplikaci, kterou si například odsunete ke spodnímu okraji displeje, a na zbylé ploše bude pracovat s jinou aplikací. V dnešní době, kdy není problém mít telefon s 5palcovým displejem, bude tato funkcionalita dobře využitelná. Pokud si vzpomínáte, něco podobného už nabízí v rámci své nadstavby TouchWiz například Samsung, avšak nikoliv u YouTube videí. Nyní by tuto funkcionalitu mohl do Androidu vložit přímo Google a je možné, že nezůstane jen u YouTube, ale schopnost běhu v malém okně získají i další aplikace.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidcommunity.com

Diskuze ke článku
xxx
Žeby Google časom pridal multiwindow ako má Samsung u Note 2 a Galaxy S3/4
Tomáš Kunst
Na Galaxy Note 10.1 a Galaxy S4 YouTube jako miniaplikace funguje bez problémů - obojí mám osobně vyzkoušeno na svých zařízeních.
Leech
Uvítal bych spíš optimalizaci načítání videa. Kolikrát se video načítá líp na mobilní síti, jak na mnohem rychlejší wifi. Problém mám u Xperia P na různých wifinách (odskoušeno, testováno)
luke
KONEČNĚ! Ale je pravda, že rychlejší načítání by též neuškodilo (viz iphone, že to lze).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze