Xperie X10 a X8 nebudou upgradovány na Android 2.2

13

Pro majitele současné prodávaného komunikátoru Sony Ericsson X10 a nově chystané X8 nemáme příjemné zprávy. Jak jsme vás již informovali na našem Twitteru minulý týden, je velmi pravděpodobné, že se v budoucnosti na tyto telefony nedočkáme aktualizace operačního systému na verzi 2.2 Froyo.

Komunikátor Sony Ericsson X10 Xperia patří do vrcholného portfolia výrobce. Nabídne rozměrný dotykový displej kapacitní technologie, fotoaparát s vysokým rozlišením 8 MPx, výkonný procesor Snapdragon o frekvenci 1 GHz i ostatní funkce, čítající přítomnost Wi-Fi nebo 3G s nástavbami HSPDA a HSUPA. O to více zamrzí, že vlajková loď výrobce update nedostane a poslední podporovanou verzí zůstane Android 2.1. Za zmínku rovněž stojí, že stále více modelů konkurence dostává aktualizace na poslední verzi 2.2. Naposledy mimo jiné přímý konkurent Xperie X10 - HTC Desire.


Sony Ericsson Xperia X10 TIP: Přečtěte si recenzi elegantního komunikátoru Xperie X10

Sony Ericsson X8 čeká nejspíše stejný osud, jako výše uvedenou Xperii X10. Tato novinka nabídne například kapacitní displej o úhlopříčce 3", výměnné kryty, interní GPS modul, procesor s frekvencí 600 MHz a zastaralou verzi operačního systému Android 1.6 Donut. Fotoaparát překvapí svým menším rozlišením 3,15 MPx. I když více, než na samotné rozlišení ,jsme zvědavi na jeho výkony.


Sony Ericsson Xperia X8

V nové verzi Androidu 2.1 pro Xperii X8 se dočkáme jistě příjemných změn, jako je podpora nahrávání HD videií v rozlišení 1280 x 720 px, ruku v ruce s kontinuálním zaostřováním při pořizování videonahrávek. Vhod přijde rovněž 5 domácích obrazovek místo stávajících 3 obrazovek. Nechybí vylepšení internetového prohlížeče o podporu HTML5 a zlepšení jeho výkonu. Menší změny se také dotknou uživatelských nástaveb TimeScape a MediaScape.


Plán aktualizací pro komunikátory X10 a X8 Zdroj: unwiredview.com
Diskuze ke článku
patt
budu mat x10 mini/ x10 mini pro upgrade na 2.2??
Michal Kostka
Michal Kostka
Dobrý den, bohužel zatím nejsou zmínky, že by Froyo měl být k dispozici i pro tito dva modely. Ale jakmile vyjdou nějaké informace, tak jej uveřejním.
X10 - 2.1
A upgrayd na verzi 2.1 dostane X10 kdy?? diki :)
Martin Pultzner
Dobrý den,

dle oficiálních informací by měl být upgrade na Android 2.1 k dispozici pro Xperie X10 v průběhu září.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze