Xperie budou vzácností. Sony jich za 2. čtvrtletí dodalo jen 2 milióny kusů

20
Xperie budou vzácností. Sony jich za 2. čtvrtletí dodalo jen 2 milióny kusů
  • Xperií od Sony se za uplynulé čtvrtletí dodaly celosvětově pouze 2 milióny kusů
  • Ještě v minulém roce to byly bezmála 3,5 miliónu kusů

Japonské Sony zřejmě dělá něco špatně. Alespoň co se mobilní divize týče, neboť o Xperie není skoro žádný zájem. Během druhého čtvrtletí roku 2018, tedy od dubna do června, se společnosti podařilo dodat jen 2 milióny kusů. Během stejného období v roce 2017 šlo ještě o 3,4 milióny kusů. Ruku v ruce se snižujícími se dodávkami klesají i příjmy, která aktuálně činí 1,18 miliardy dolarů, což je meziroční pokles o 27 %.

Za nemalým poklesem mají stát především evropské trhy a domácí Japonsko, kde o Xperie klesá zájem. Výrobce chystá výrazně snižovat náklady mobilní divize, což má přispět ke stabilizaci situace. Sony muselo také přehodnotit, respektive poupravit, odhady na dodávky za celý letošní rok. Zatímco před třemi měsíci ještě odhadovalo, že za rok 2018 se celosvětově dodá 10 miliónů Xperií, po nevalném druhém čtvrtletí odhady poklesly na 9 miliónů kusů.

Diskuze ke článku
Adolf Hitler
Už jsou. Na svou XZ2 nejsem schopen sehnat kvalitní ochranné sklo ani obal.
bosto2
Já mám dvě Sony XZ2 compact a Sony Z5.
Adur
Vlastním Sony xperia xz2 Compact a jsem s ním spokojen. Je to kvalitní mobil. Dobře padne do ruky a výdrž baterie je excelentní!
RumiK
Já měl za posledních cca 13 let snad 10 telefonu Sony (potažmo sony Ericsson). Vždy vlajkovou loď. v penězích nějakejch 200 000 jsem do nich dal, spíš o něco víc .... Ale když je prostě nenaučí fotit tak jsem musel jinam. Ale škoda měl jsem srdce pro Sony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze