Blýská se na lepší časy? Sony prodalo meziročně více Xperií

35
Blýská se na lepší časy? Sony prodalo meziročně více Xperií
  • Sony za 2. čtvrtletí prodalo 3,4 miliónů Xperií
  • Celkově chce letos prodat přibližně 16,5 miliónů smartphonů

Japonské Sony se v poslední době smrsklo na malého výrobce, alespoň co se týče mobilních telefonů. Za uplynulé druhé čtvrtletí roku 2017 bylo celosvětově prodáno 3,4 miliónů Xperií, což je o 10 % více než v loňském roce ve stejném období a zlepšení lze pozorovat také mezičtvrtletně, což si snadno ověříte v grafu. Stále jde však o velmi malé číslo, které se ani zdaleka nepřibližuje prodejním výsledkům z let minulých. V letošním roce by Sony rádo prodalo zhruba 16,5 miliónů Xperií. K dosažení tohoto čísla však bude potřebovat silná zbylá čtvrtletí.

Tržby divize Sony Mobile se ve druhém kvartále zastavily na 181 miliardách yenů, což je přibližně 36 miliard korun. Meziročně jde o 3% pokles, což společnost přisuzuje částečné změně jejího portfólia. Provozní výnos Sony Mobile se pak dostal na 3,6 miliardy yenů, tedy zhruba 720 miliónů korun.

Zdroj: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Petr
To by odpovídalo, v druhé půlce roku 2014 byly na trhu nové Z3 a Z3 Compact, taky jsem přispěl. Bylo by zajímavé doplnit do grafu jaké modely se tou dobou hodně prodávaly, co vlastně mělo úspěch. Přijde mi, že od Z do Z3 se to vylepšovalo, Z5 už nic moc nepřinesla, začal do toho šlapat Samsung se svým edge designem, Huawei se zlepšilo, prostě po Z3 Sony trochu ztratilo dech.
Martin P
Přál bych Sony aby se vrátil do doby 2014 a ještě víc jediné Sony je originální. Takže jim fandim.
Mara Studna
Mara Studna
Mám Samsung S8Plus-předtím jsem vlastnil SonyS,Z,Z2,Z3 Plus,Z5 Premium a jen díky slabému fotoaparátu jsem přešel na Samsung-přesto sním sen-vrátit se zpátky k Sony-protože jejich zpracování zvuku a pětiosá stabilizace-kam se na Sony Všichni hrabou!!!!!
Dave
Smartphone jsem nikdy neměl jiný než Sony/ Sony Ericson a není náhoda, že za 5 let jsem potřeboval jen 2, neboť jsem s nimi nikdy neměl problém. Letos pokukuji po novém a pravděpodobně půjdu po XZ, který je za super cenu teď. Nepotřebuji výstřelky, chci aby ten telefon byl hl. kvalitní a vydržel mi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze