Xiaomi prodalo přes 6 miliónů náramků MiBand

7

Čínské Xiaomi se pochlubilo prodejními čísly svého fitness náramku MiBand. Ta jsou překvapivě velmi dobrá a společnost již překonala hranici 6 miliónů prodaných kusů. Prodeje jsou navíc stabilní i po takřka roce od zahájení prodeje.

První zástupce wearables od Xiaomi se začal prodávat již loni na sklonku léta. Neunikl ani našemu redakčnímu testu. MiBand je celkově velmi jednoduchý fitness náramek nemající vlastní displej. Je spárován s telefonem s Androidem skrze Bluetooth, kde ve speciální aplikaci vidíte veškeré informace. Na MiBandu pak najdete pouze informační LED diody, které vás mohou upozorňovat. Jednoduchost a s tím spjatá dlouhá výdrž, která se šplhá až k jednomu měsíci, jsou jistě důvody vysoké obliby. Nehledě na příznivou cenu, především na domácím čínském trhu.

TIP! Recenze Xiaomi MiBand – Náramek za pár stovek

Xiaomi MiBand

V dubnu Xiaomi oznámilo, že prodalo přes 4 milióny kusů náramku MiBand. Od té doby uběhly pouhé dva měsíce a společnost již dokázala celkově prodat přes 6 miliónů kusů modelu MiBand, což je úctyhodné číslo. Dle agentury IDC navíc Xiaomi díky MiBandu drželo 25% podíl na trhu s wearables a bylo dvojkou za společností Fitbit. Není proto divu, že XIaomi pracuje na druhé generaci MiBandu.

Zdroje: xiaomitoday.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
kubik6
Jen škoda, že použili tak extrémně nekvalitní akumulátory, které po pár nabití ztratí většinu kapacity.
Setit
Musím říct, že MiBand jsem kupoval jen kvůli koupi jednoho z telefonů Xiaomi. Nic zásadního jsem neočekával, přesto mě náramek příjemně překvapil. Na ruce vypadá hezky, co se týče fcí, stále jsou rozšiřovány pomocí updatů, které na zařízení chodí. Za 520 kč je příjemným doplňkem.
Cosmogagy
Mám ho doma, ale od té doby co jsem pořídil telefon s WP tak zbytečně :-D do té doby ale fungoval dobře, včetně baterie, náznaky snižování kapacity jsem na cca půl roku nezaznamenal :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze