Xiaomi nechce zůstat pozadu. Údajně pracuje na véčku s ohebným displejem

Xiaomi nechce zůstat pozadu. Údajně pracuje na véčku s ohebným displejem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Telefon by se mohl jmenovat Xiaomi MIX Flip
  • Bledě to prozatím vypadá s dostupností mimo čínský trh

Telefonů s ohebnými displeji neustále přibývá a v posledních letech se rovněž vykrystalizovaly dvě základní kategorie. Tu první a starší představují větší telefony s opravdu velkým vnitřním displejem a rozměrným venkovním panelem. Druhá kategorie zastřešuje tzv. véčka, tedy telefony s velkým vnitřním displejem a doposud zpravidla menším venkovním panelem. Ačkoliv ani tento popis nemusí být již zcela přesný, což dokazuje například novinka Motorola Razr 40 Ultra, která využila celou čelní stranu pro displej.

Véčkový ohebný telefon má ve své nabídce nejen zmíněná Motorola, ale také Samsung, Huawei či Oppo. Není divu, že se o tuto kategorii dle weibo.com zajímá rovněž Xiaomi. Tento přední čínský výrobce již ohebný telefon má, a to aktuálně MIX Fold 2. Ten se však nabízí oficiálně pouze na čínském trhu. Ve vývoji však má být i model véčkové konstrukce. Možný budoucí MIX Flip, název je prozatím nejistý, by se měl nést v podobném duchu, tedy ve velice tenké a lehké konstrukci.

Ohledně výbavy prozatím nejsou k dispozici žádné konkrétní informace. Možná nás to ale nemusí nijak speciálně mrzet, protože existuje značná pravděpodobnost, že se ani další skládací zařízení od Xiaomi nepodívá mimo čínský trh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze