Xiaomi Mi5 má být mnohem rychlejší než ostatní (7× aktualizováno)

Nová vlajková loď čínského výrobce Xiaomi nakonec dorazí zřejmě v lednu. Výbava by měla být absolutně špičková a objevit by se mohlo i tlačítko pod displejem, do kterého má být začleněna také čtečka otisků prstů.

Aktualizováno 18. 2. 2016

Nové Xiaomi Mi5 je již doslova za dveřmi a láká na něj sám Hugo Barra, který zveřejnil video, na kterém můžeme vidět světového rekordmana ve skoku přes švihadlo. Během tří minut jej přeskočí 1096krát. Dle slov Barry máme zapomenout na to, co víme o svižných telefonech, neboť nové Xiaomi Mi5 se Snapdragonem 820 má být ještě rychlejší. Uvidíme, vše se dozvíme 24. února, kdy má v Barceloně dojít k oficiálnímu představení.

Here's the first video teaser for #Mi5. Just how fast is fast? Record holder Xiao Lin Cen, who can skip rope 1096 times (1096!!!) in 3 minutes shows you how. Forget everything you know about speed, #Mi5 will show you the meaning of fast in just 7 days now.I'm pretty handy with a jump rope myself...do you guys wanna see me try this? Leave a comment if you think I should do the #SkipChallenge too.

Zveřejnil(a) Hugo Barra dne 17. únor 2016

Aktualizováno 29. 1. 2016

Necelý měsíc před oficiální premiérou unikají skrze čínskou sociální síť weibo fotografie, na kterých je zachyceno prodejní balení. Díky tomu víme, že se Xiaomi Mi5 chystá v černé, bílé, růžové a také zlaté barevné variantě. Potvrzeno je také hardwarové tlačítko pod displejem, do kterého bude integrována čtečka otisků prstů. Připomeňme, že k představení novinky dojde 24. února.

Xiaomi Mi5

Aktualizováno 26. 1. 2016

Od dnešního dne je nový vlajkový model Xiaomi Mi5 potvrzený, a to včetně data představení. Na svém Twitterovém účtě to oznámil Hugo Barra, který je viceprezidentem Xiaomi pro mezinárodní záležitosti. Očekávaná novinka se oficiální premiéru odbude 24. února 2016. Příspěvek byl doplněn také poutačem, ze kterého se dozvíme, že model Mi5 přinese vše, co jsme si kdy mohli představit a ještě něco navíc.

Aktualizováno 25. 1. 2016

Po několika dnech tu máme další sérii fotografií, na které je údajně zachyceno Xiaomi Mi5, konkrétně zadní část krytu. Můžeme se tak detailně podívat na hliníkovou konstrukci. Pokud by se vše na fotografiích potvrdilo, bude to znamenat, že nová vlajková loď ještě nenabídne konektor USB-C. To vše navzdory tomu, že jej již Xiaomi v modelu Mi 4c použilo.

Aktualizováno 12. 1. 2016

Dnes se objevily další spekulace o chystaném Xiaomi Mi5. Minulý měsíc unikla řada kvalitních snímku přímo od výrobce a nyní se objevuje i další informace. Xiaomi Mi5 by měl nabídnout dvě své varianty. První varianta má mít na přední i zadní straně jemně zakřivené sklo. Tělo by mělo být plastové, ale s kovovým rámem. Také nabídne 5,2" displej s Full HD rozlišením. Operační paměť bude 3 GB, úložiště by mělo být 32GB.

Druhá varianta by pak měla být „ta prémiovější“ s celokovovým tělem, ale hlavně s QHD displejem. Mimo toho také zřejmě nabídne 4 GB RAM a 64 GB úložného prostoru. Novinka by měla být oznámena 21. ledna a prodeje by měly začínat v Číně okolo 8. února.

Aktualizováno 28. 12. 2015

Po Vánocích se objevily další informace o Xiaomi Mi5. V prvé řadě unikla série kvalitních snímků přímo od výrobce. Moudřejší jsme také ohledně výbavy. Potvrzena je čtečka otisků prstů i decentní změna designu telefonu. Displej bude mít úhlopříčku 5,2 palců, avšak u rozlišení je ve hře nejen Full HD, ale i Quad HD. Procesorem bude Snapdragon 820 a špičková varianta nabídne 4 GB RAM a 64GB úložiště. Střídmější varianta si vystačí se 3GB RAM a 32GB úložným prostorem. Nasazen bude Android 6.0 a nadstavba MIUI 7. V případě fotoaparátů počítejte se 16 megapixely na zadní straně a 8 megapixely nad displejem. Poslední známá informace umiňuje baterii, jejíž kapacita by měla být 3 030 mAh.

Xiaomi Mi5

Aktualizováno 24. 12.

Dnes se podařilo zachytit Xiaomi Mi 5 na skutečném snímku. Ten potvrzuje předchozí rendery a společně s tím i fakt, že bude mít hardwarové tlačítko pod displejem, které v sobě bude mít zabudovanou čtečku. Nejspíše tak padají zvěsti o tom, že by měl mobil umět snímat otisky prstů po celé ploše displeje.

Xiaomi Mi5 s detailem tlačítka.

Původní obsah z 8. 12.

Xiaomi

O novém Xiaomi Mi 5 se spekuluje již poměrně dlouho, avšak až nyní dostává očekávaná novinka pro rok 2016 reálné obrysy. Jako jistota je bráno nasazení moderního procesoru Snapdragon 820 a model Mi 5 by se tak měl stát jedním z prvních telefonů, který tento typ procesoru od Qualcommu nabídne. Kromě ohromného výkonu nabídne Snapdragon 820 také funkci Sense ID pro snímání otisků prstů. Tato vymoženost by se měla objevit i v novém Xiaomi a výrobce čtečku otisků prstů zřejmě umístí pod displej, čemuž nasvědčuje nejnovější uniklá fotografie. Ve hře je i možnost, že půjde o kombinaci hardwarového tlačítka a čtečky.

Xiaomi Mi 5

K představení Xiaomi Mi 5 by dle dostupných informací mělo dojít 21. ledna 2016 a dočkat bychom se měli nejen klasické varianty, ale také verze s přídomkem Plus, která by měla mít větší 5,7palcový displej oproti běžné verzi, která bude mít 5,2palcový displej.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com, gsmarena.com, twitter.com, fonearena.com, fonearena.com, gsmarena.com, gizmochina.com

Diskuze ke článku
Filip
Celkem se těšim. Jen se ale modlim, aby to mělo plnou podporu LTE a nestálo to 16 000. Ale bojím se bohužel opaku, minimálně v prvním bodu :(
Stano Š.
Pridomek plus , tlacitko pod displejom ... nech neni alespon kruhove xiaomi jo ? ;)
mou
Hlavne sa modlim nech Mi5 neni vacsi nez 5,2"
Idealne by bolo 5". Inak sa uz neviem dockat! :-)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Tou bradou a čelom snáď predbehli aj Sony. Ale aspoň tam dali tlačítko a nezostal len zbytočne prázdny priestor.
Len tým Snapdragonom 820 by som si nebol tak úplne istý, keďže sa v kuloároch šepká, že do apríla budúceho roka naň bude mať Samsung exkluzivitu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze