Xiaomi Mi Smart Band 6 nabízí větší AMOLED displej a nadále nízkou cenu

5
Xiaomi Mi Smart Band 6 nabízí větší AMOLED displej a nadále nízkou cenu
Fotografie: Xiaomi
  • Displej povyrostl na 1,56"
  • Nově se náramek chlubí měřením okysličení krve
  • Samozřejmostí je zvýšená odolnost
  • Cena by se měla zastavit těsně nad hranicí 1 tisíce korun

Nejoblíbenější chytrý náramek na světě, i tak bychom mohli hovořit o řadě Mi (Smart) Band od Xiaomi. Dle slov výrobce se již celosvětově prodalo přes 20 miliónů těchto náramků. I proto se nelze divit, že Xiaomi na nic nečeká a po relativně krátké době od příchodu Mi Smart Bandu 5 (představil se loni v červnu) odhalilo další generaci. Přivítejme Mi Smart Band 6, který sice nepřináší změnu léty osvědčeného designu, avšak novinky budou jistě vítané.

Xiaomi Mi Smart Band 6

V prvé řadě si řekněme, že vzhled se Xiaomi rozhodlo nadále neměnit, což je setrvalý stav již několik let. Došlo však k redukci senzorového tlačítka pod displejem, které uvolnilo místo samotnému AMOLED panelu. Jeho úhlopříčka tak narostla z 1,1" na 1,56". Adekvátně vzrostlo také rozlišení a výsledná jemnost 325 PPI je na levný náramek působivá. Displej v nové generaci zabírá v podstatě celou čelní plochu, a je tak více místa pro widgety či zobrazení notifikací. Na displeji se budou též vyjímat různé obrazovky. Výrobce jich do začátku připravil více než 130, avšak fantazii se meze nekladou. Použít budete moci například svou oblíbenou fotografii jako pozadí. Výrazně se zvýšil také počet sportovních aktivit na 30, zatímco dosavadní generace si vystačila s 11.

Chytrý náramek je plně připraven měřit vaši aktivitu. Samozřejmostí je počítadlo kroků či senzor srdeční frekvence. Nově se můžete spolehnout i na měření okysličení krve. Novinka od Xiaomi dokáže spolehlivě monitorovat také váš spánek, a to včetně REM fáze. Výrobce během konference zmínil také syndrom spánkové apnoe. Náramek Mi Smart Band 6 by měl dokázat monitorovat váš dech během spánku.

Samozřejmostí je rovněž zvýšená odolnost, Mi Smart Band 6 disponuje odolností do 5 ATM, což znamená, že s ním můžete i plavat či jít do sprchy nebo vany. Pozor si jen musíte dát na potápění, na tuto kratochvíli náramek připraven není. Ačkoliv došlo ke zvětšení displeje, baterie je stále stejná s kapacitou 125 mAh. V tomto kontextu působí velmi sebevědomé tvrzení Xiaomi, že výdrž bude dosahovat 14 dnů. Realita bude zřejmě přeci jen o něco nižší a pokud náramek vydrží bez nabíječky týden, půjde o úspěch. Nabíjení probíhá shodně jako u Mi Smart Bandu 5, tedy magnetickým konektorem na spodní části náramku.

Za zmínku stojí ještě přítomnost NFC, avšak je opět pravděpodobné, že v globální verzi bude chybět, a tudíž se na možné platby náramkem nemůžeme ani těšit. Chytrý náramek Xiaomi Mi Smart Band 6 se na českém trhu začne prodávat na přelomu dubna a května. Ceny by se měla včetně daně pohybovat kolem hranice 1 200 Kč, což je s ohledem na větší displej přijatelné.

Xiaomi Mi Smart Band 6

Konstrukce47,4 × 18,6 × 12,7 mm, 12,8 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,56" (152 × 486 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor125 mAh, nabíjení: USB A
Diskuze ke článku
Michal Juhás
Michal Juhás
chcel som,že si ho kúpim hneď ako to bude možné, ale po zistení,že stále nie je vybavený GPS modulom som si to rozmysel. Ani to NFC by mi až tak nechýbalo ako to GPS
Miroslav D
Miroslav D
Příště by si autor článku měl zjistit, co je voděodolnost do 50 ATM (v překladu se s tím dá potápět bez poškození 500m hluboko pod vodou).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze