Budete si rozumět. Xiaomi Mi Smart Band 6 se naučil česky

1
Budete si rozumět. Xiaomi Mi Smart Band 6 se naučil česky
Fotografie: Xiaomi
  • Česká lokalizace se v náramku objeví jednoduše po aktualizaci
  • Náramek se na českém trhu nabízí za cenu lehce nad hranicí tisíce korun

V dubnu Xiaomi představilo chytrý náramek Mi Smart Band 6. Po delší době jsme se dočkali citelného vylepšení, kdy výrobce zásadně zvětšil displej, který nyní vyplňuje celou čelní plochu náramku. V praxi to znamená, že se úhlopříčka přehoupla přes 1,5 palce a navíc displej kopíruje tvar náramku, tudíž má horní a spodní část zaoblenou.

Xiaomi Mi Smart Band 6

Chytrý náramek je plně připraven měřit vaši aktivitu. Samozřejmostí je počítadlo kroků či senzor srdeční frekvence. Nově se můžete spolehnout i na měření okysličení krve. Novinka od Xiaomi dokáže spolehlivě monitorovat také spánek, včetně REM fáze. Nechybí ani zvýšená odolnost a výrobce slibuje až 14denní výdrž na jedno nabití.

Během našeho testování si nás náramek rozhodně získal a závažnější nedostatky jsme s ohledem na příznivou cenu hledali jen marně. Tím nejpalčivějším problémem byla absence české lokalizace. Ta chyběla v samotném náramku, nikoliv v doprovodné aplikaci Mi Fit. Dnes však české zastoupení Xiaomi na Facebooku oznámilo, že se Mi Smart Band 6 naučil komunikovat kompletně v češtině. K češtině se dostanete snadno, provedete aktualizaci softwaru. Následně v aplikaci na kartě svého profilu najdete položku „Další nastavení“ a zde již „Jazyk“, kde jednoduše vyberete „Češtinu“. Aktualizace se šíří postupně a pokud k vám ještě nedorazila, stane se tak v nejbližších dnech.


Xiaomi Mi Smart Band 6

Konstrukce47,4 × 18,6 × 12,7 mm, 12,8 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano
DisplejAMOLED, 1,56" (152 × 486 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, ne
Akumulátor125 mAh, nabíjení: USB A