Xiaomi Mi Band 4 oficiálně: má větší barevný displej a NFC

16
Xiaomi Mi Band 4 oficiálně: má větší barevný displej a NFC
  • AMOLED displej je o 40 % větší
  • K dispozici je 60 různých barevných provedení
  • Je dostupný ve verzi s a bez NFC

Podle weibo.com proběhlo oficiální odhalení chytrého náramku Xiaomi Mi Band 4 pro čínský trh. Oznámení pro další regiony bude následovat, ale už nyní máme jasnou představu o slibovaných funkcích a také o přibližné cenové hladině.

Xiaomi Mi Band 4

Hlavní inovací oproti předchůdci je barevný displej typu AMOLED s úhlopříčkou 0,95 palce. Je dotykový a o celých 40 % procent větší, takže se na něj vejde více informací. Je krytý 2.5D ochranným sklíčkem. Na výběr máte 60 barev náramků a také speciální edici Avengers. Voděodolnost byla stanovena na 5ATM/50 metrů.

Xiaomi Mi Band 4

Mi Band 4 je vybaven šestiosým senzorem pro snímání nejrůznějších sportovních aktivit a také kvality spánku. Nechybí ani senzor tepu a mikrofon pro ovládání hlasového asistenta. K připojení k telefonu poslouží Bluetooth 5.0.

Náramek přijde na trh ve dvou verzích. První podporuje NFC, ale má o něco nižší kapacitu baterie (125 mAh), takže vydrží 15 dní. Druhá bez NFC má baterii se 135 mAh, takže vydrží o pět dní déle. Obě dvě váží shodně 22 gramů a liší se cenou. Levnější verze bez NFC by po přepočtu a přidání daně mohla vyjít na 660 korun, dražší pak na 900 korun.

Technické parametry Xiaomi Mi Band 4

Kompletní specifikace
Konstrukce45 × 18 × 9 mm, 22,1 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: flexibilní materiál
DisplejAMOLED, 0,95" (120 × 240 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 1 MB, vnitřní paměť: 16 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor135 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:03 hodin
DostupnostQ3 2019,
Diskuze ke článku
Kryštof Dostál
5ATM právě bohatě stačí i na plavání. To jste si asi spletli s IPxx
Pesedm
9.1 Odolnost proti vodě a prachu
Hodinky jsou odolné proti vodě do 50 metrů podle normy ISO 22810:2010. Hodinky můžete nosit při vodních aktivitách, jako je plavání v bazénu nebo oceánu. Hodinky byste neměli nosit při šnorchlování, vodním lyžování, potápění nebo jiných aktivitách, kdy jste v hluboké vodě nebo v kontaktu s vodou o velké rychlosti. Hodinky byste neměli nosit do sauny, horkých pramenů nebo v horké sprše.
Vaše hodinky jsou odolné proti prachu v mnoha běžných situacích (například v obývacím pokoji nebo kanceláři). Nejsou určené pro použití v extrémně prašných prostředích.
Marek
Možná blbý dotaz, ale k čemu je v praktickém využití NFC? Mám na myslí přímo v Mi Bandu. K čemu by to kdo používal? Osobně mám Apple Watch a NFC využívám na Apple Pay téměř denně...
Mário Kovačič
Mal som všetky generácie ale nabudúce kúpim konkurenciu. Nevidím žiadny prínos farebného displeja. V podstate najviac používam hodinky a čítanie správ. A tu je jeho najväčšia slanina. Namiesto správy často krát vidím kopu otáznikov a iných znakov. Niekedy ani neviem uhádnuť text. Známa má podobný od Huawei a tam to funguje ako má. A cenový rozdiel nie je veľký. Ja viem že sú spôsoby ako to spraviť ale žiaden nefunguje 100% a je vždy lepšie používať originálny softvér.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze