Platby s Xiaomi Mi Band 4? Ano, brzy i v Evropě

4
Platby s Xiaomi Mi Band 4? Ano, brzy i v Evropě
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Do Evropy nakonec zamíří NFC varianta oblíbeného náramku
  • Zpočátku bude spolupracovat pouze s Mastercard
  • V rámci Evropy se jako první dočká ruský trh

V současnosti již zřejmě stejně jako my vyhlížíte příchod chytrého náramku Xiaomi Mi Band 5. Avšak co říci bude mít i aktuální a pomalu končící generace Mi Band 4. Loni totiž byly představeny dvě varianty – běžný Mi Band 4 seženete i na českém trhu. V Číně je ale k mání i lepší verze s NFC a možností bezkontaktně platit. Server tizenhelp.com nyní přinesl informaci, že se tato verze nakonec podívá i na evropský trh, a to ve spolupráci se společností Mastercard.

Zpočátku tak bude nezbytně nutné párovat platební kartu Mastercard, a to přímo do aplikace Mi Fit. Později by však měla přibýt podpora karet Visa i dalších metod placení, jako je Google Pay a PayPal. Zpočátku se Xiaomi Mi Band 4 s NFC dostane na ruský trh, avšak další evropské regiony by měly následovat. Na ruském trhu bude NFC verze o zhruba 30 % dražší než varianta bez něj. U nás by se tak mohl prodávat za cenu mírně převyšující tisíc korun.

Xiaomi Mi Band 4

Rozměry45 × 18 × 9 mm, 22,1 g
DisplejAMOLED, 0,95" (120 × 240 px)
Fotoaparát
Procesor
PaměťRAM: 1 MB, úložiště: 16 MBne
Akumulátor135 mAh, doba nabíjení: 1:03 hodin
Diskuze ke článku
St
Tak tak to by byla bomba, kdyby ten náramek uměl platit a kdyby se tato možnost rozšířila i do dalších produktů od Xiaomi.
Carda
Jako s tím Google Pay mi to furt nějak nesedí hodinky co mají WearOS tak tam to Google u nás zatrhl jaká je šance že čínský náramek bez dospělejšího OS bude mít funkční Google Pay i když se k nám dostane?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze