Xiaomi je dobře namazaný stroj. Loni dodalo téměř 150 miliónů telefonů

7
Xiaomi je dobře namazaný stroj. Loni dodalo téměř 150 miliónů telefonů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Meziročně se podařilo dodávky telefonů navýšit o více než 17 %
  • Daří se i prémiovým modelům, kterých Xiaomi dodalo přes 10 miliónů
  • Na zisku Xiaomi se telefony podílejí z 62 %

Xiaomi na Twitteru odhalilo finanční a prodejní výsledky za rok 2020. Je to tradičně působivý pohled. I v době celosvětově pandemie koronaviru se Xiaomi podařilo navýšit dodávky chytrých telefonů. Ty vystoupaly na 146,4 miliónů kusů a meziročně se jedná o 17,5% nárůst. Xiaomi již také není pouze výrobce levných zařízení. Dokazuje to například prodejem více než 10 miliónů prémiových zařízení za rok 2020. Do této kategorie spadají modely s cenou nad hranicí 8 tisíc korun.

Po celém světě se nachází již více než 400 miliónů uživatelů, kteří aktivně fungují na telefonu s nadstavbou MIUI. Celkové příjmy Xiaomi se za rok 2020 zastavily na 37,4 miliardách dolarů. Na tom se ale mobilní telefony podílejí jen ze 62 % (23,2 miliard dolarů). O zbytek se starají další produkty a že jich Xiaomi produkuje nespočet. Jde například o televize, koloběžky, čističky vzduchu nebo ručníky.

Diskuze ke článku
Ju Rgen
Ju Rgen
Přesně, jejich nadstavba je otřesná ať už po grafické stránce, tak i té funkční. K tomu příšerný design a slabší zpracování. Nekoupil bych.
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Nad 8 tisíc že prémiové telefony??
Top potom chápu, že neuvedli čísla prodejů Mi10 a Mi10 Pro.
Jožo Mikula
Jožo Mikula
Největší problém MIUI je ten, že vydají třeba MIUI 11 stable pro konkrétní model a půl roku trvá, než systém vyladí k dokonalosti. Mezitím přijde 1000 oprav všeho možného. Uživatel je takový testovací panák, kdy zpočátku je rád, že se alespoň dovolá.
Honza Krass
Honza Krass
Už by ale konečně měli něco udělat s MIU, který není moc extra povedený, sám ho teď používám a už se těším, až si koupím něco jinýho. Hlavně kvůli prostředí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze