Windows Phone 7.8 dorazil na Lumie, ne však bez problémů

98

Po poměrně dlouhém čekání se majitelé první generace Lumií od Nokie dočkali vytoužené aktualizace na Windows Phone 7.8. Bohužel je takřka pravidlem, že nový software sebou v počátcích nese i nějaké problémy.

Windows Phone 7 logo

Minulý týden započala oficiální uvolňování systému Windows Phone 7.8 pro Lumie od finské Nokie. Nový systém přináší především malé dlaždice na pohotovostní displej, přibylo několik barevných témat a také nové možnosti odemykací obrazovky. Radost z nových funkcí nicméně údajně kalí dvě objevené chyby.

První se týká hlasitosti vyzvánění. S novou aktualizací Nokia údajně poměrně citelně snížila maximální hlasitost a někteří uživatelé si stěžují, že telefon přeslechnou i v případě, že mají hlasitost na maximální hodnotu. Pozorováno je to i při přehrávání hudby, kdy je nutné mít úroveň hlasitosti mnohem výše, než s verzí Windows Phone 7.5.

Všechny starší u nás prodávané Lumie získávají Windows Phone 7.8

Druhý problém je pro mnohé možná závažnější. Souvisí s dlaždicemi a jejich náročnosti na stažená data. Mnoho uživatelů, kteří si telefon aktualizovali, zjistili, že jim z ničeho nic poměrně rychle ubývá kapacita baterie a rovněž na počítadle dat naskakují MB. Některé dlaždice se snaží získat zobrazovaný obsah z internetu. Pokud však dojde k chybě, dlaždice tento pokus donekonečna opakuje a výsledkem může být stažení až 1 MB za pouhou jednu minutu. Problémová je například aplikace Tweakers.net.

Druhý problém jde poměrně snadno vyřešit tím, že jednoduše dočasně nebudete u daných aplikací využívat zobrazení ve formě dlaždice. Problém s hlasitostí už ale tak snadno obejít nelze. Předpokládá se, že Nokia tyto chyby napraví, avšak není známo, kdy se nějaké dílčí aktualizace uživatelé dočkají. Pokud vlastníte starší Lumii a aktualizovali jste na Windows Phone 7.8, zaznamenali jste výše popsané problémy?

Zdroje: pocketnow.com, mynokiablog.com, discussions.nokia.com, wp7roottools.com

Diskuze ke článku
Jakub
Ja stále na aktualizáciu Lumie 610 na WP 7.8 čakám.
Petr
Nokia "nezklamala" a opet pustila mezi lid nedodelany firmware :) Klasika.. Jeste ze jsem s aktualizaci pockal az na ohlasy davu..
fero
Už jsem slyšel mnoho ohlasů ale tohle je teda novinka
Marek
Též stále čekám, hrozné. :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze