Windows Hello zajistí přístup k zařízení skrze biometrickou autentizaci

Microsoft pilně připravuje své Windows 10 a nyní jsme se dozvěděli o novince jménem Windows Hello. Ta vám povolí přístup k vašemu zařízení skrze biometrickou autentizaci. To znamená, že buď využijete vaši tvář, oko nebo otisk prstu.

Microsoft udává, že nové možnosti přihlášení budou mnohem bezpečnější než jakékoliv heslo. Pro ověření uživatele a přihlášení ke službám budete moci využít v prvé řadě běžný otisk prstů. K tomu bude samozřejmě potřeba čtečka a dle Microsoftu budou kompatibilní i čtečky na současných zařízeních. Dalšími dvěma možnosti bude skenování vaší tváře, případně pouze oka. To nebude probíhat pomocí webové kamery, ale nýbrž prostřednictvím infračervené kamery, čímž by se měla zvýšit bezpečnost a zamezit případnému zneužití, například nasměrování snímku vaší tváře na kameru.

TIP! Potvrzeno: Microsoft s Windows 10 pohřbí Internet Explorer

Spolu s Microsoft Hello souvisí i služba Microsoft Passport, pomocí které se stejnou metodou přihlásíte i do dalších aplikací. Například tedy do Outlooku, který si pouze ověří, zda to jste opravdu vy, třeba metodou ověření vašeho oka, a okamžitě máte přístup k vašemu účtu, aniž byste museli cokoliv dalšího dělat.

Zdroje: blogs.windows.com, windowsphonedaily.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze