Windows Defender obsahoval extrémně nebezpečnou chybu

4
Windows Defender obsahoval extrémně nebezpečnou chybu
  • Extrémní zranitelnost umožňovala vytvořit efektivního červa
  • Microsoft vydal novou verzi Windows Defender, která problém řeší

Chyba, kterou v pátek objevili Tavis Ormandy a Natalie Silvanovich z bezpečnostního týmu Google Project Zero, se nacházela v antivirovém skenovacím jádře, které je přítomné ve Windows jako součást řešení Windows Defender. Chyba umožňovala útočníkovi spustit jím zvolený kód při vydávání proměnné jiného typu za dlouhý řetězec. Měla tak teoretický potenciál pro vytvoření červa.

Postižený byl Windows Defender standardně přítomný ve Windows 7, 8, 8.1 a 10. Kromě toho se nachází i v dalších antivirových programech od Microsoftu, jako je Microsoft Forefront Endpoint Protection 2010, Microsoft Endpoint Protection, Microsoft Forefront Security for SharePoint Service Pack 3, Microsoft System Center Endpoint Protection a Microsoft Security Essentials. Microsoft zranitelnost, kterou její objevitelé označili za nejhorší chybu, jakou kdy viděli, promptně opravil.

Oprava se nainstaluje formou automatické aktualizace antivirového enginu. Nová verze s již opravenou chybou má číselné označení 1.1.13704.0.

Zdroje: technet.microsoft.com, mspoweruser.com, twitter.com

Diskuze ke článku
dev
U Microsoftu klasika. Oni nejen, že nedokáží udělat pořádný mobilní systém, oni nezvládají ani ten desktopový. Už ať je tady nějaká konkurence, od MS co produkt to brak.
Yegor
U Microsoftu to tak nějak nepřekvapuje...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze