Windows 10 už běží na 800 milionech zařízení. Kdy bude miliarda?

3
Windows 10 už běží na 800 milionech zařízení. Kdy bude miliarda?
  • Rozšíření Windows 10 pokořilo další milník
  • Microsoft za svými ambiciozními plány zaostává
  • Zlom by mohl přijít letos

Počet zařízení, na kterých je nainstalovaný operačním systém Windows 10, překročil 800 miliónů. Oznámil to Microsoft na svém webu. Když v roce 2015 Microsoft tento systém představoval, měl ambiciózní plán dosáhnout jedné miliardy aktivních zařízení během tří let. Termín už minul a softwarový gigant za svými předpověďmi stále zaostává.

Windows 10

Důvodem může být fakt, že původní plán počítal s další existencí Windows 10 Mobile, jejichž vývoj byl v roce 2017 ukončen a letos tato zařízení dostanou poslední bezpečnostní záplaty. Nyní jsou tak Windows 10 sice nejrozšířenějším operačním systémem s asi 40% podílem, ale teprve loni překonala Windows 7, která mají aktuálně asi 38 %.

Rozhodující okamžik přijde během letošního roku, kdy končí podpora pro Windows 7. Mnoho domácích uživatelů zřejmě nechá tento operační systém dožít se starým hardwarem, ale pro mnoho firem s bezpečnostní politikou to může být impuls pro přechod. Pokud ano, je dosažení miliardy otázkou příštího roku. Současné tempo růstu totiž znamená spíše roky než měsíce.

Diskuze ke článku
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Kdyz si stanovite cile "na jistotu", aby pak byly bonusy... a ani nekolik let po terminu se nedostanete nad 80%.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Nikdy, protože pokud to půjde, budu mít na všech svých zařízeních nainstalované Sedmičky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze