Podpora Windows 10 Mobile bude oficiálně ukončena 10. prosince 2019

22
Podpora Windows 10 Mobile bude oficiálně ukončena 10. prosince 2019
  • Microsoft doporučuje uživatelům Windows 10 Mobile přejít na zařízení s Androidem nebo iOS
  • Po ukončení podpory OS budou některé servery fungovat ještě několik následujících měsíců

Operační systém Windows 10 Mobile obdrží poslední bezpečnostní záplaty 10. prosince tohoto roku. Nejnovější aktualizace ve verzi 1709 se na kdysi ambiciozní platformu, která nyní „mele z posledního“, objevila v říjnu 2017. Ke konci roku 2017 Microsoft rovněž ukončil veškeré práce na nových funkcích a rozhodl se soustředit pouze na bezpečnostní záplaty a opravy přítomných chyb v systému.

Po ukončení podpory budou některé servery fungovat ještě několik následujících měsíců. Například záloha aplikací a nastavení systému by mělo fungovat až do 10. března 2020. Obdobně na tom má být funkce přenosu obsahu do nového zařízení, která bude dostupná po dvanáct měsíců od oficiální ukončení podpory OS.

Microsoft doporučuje uživatelům Windows 10 Mobile přejít na zařízení s Androidem nebo iOS a využívat aplikace od Microsoftu, které jsou na těchto platformách dostupné – vývojem aplikací pro iOS a Android se chce společnost zabývat i v budoucnu.

Diskuze ke článku
Pavel Klíma
Pavel Klíma
Škoda...
Blue Sun
Blue Sun
Smutný konec skvělého systému. Kdyby za to aspoň mohlo něco jiného, než hloupé rozhodnutí Nadelly.
Marv
Škoda no, už nejakú dobu sa obzerám po náhrade za moju Lumiu, zatiaľ to vyzerá na Pixel 3 light, uvidím aký bude keď ho oficiálne vydajú ale je to škoda lebo WM my vyhovoval až na ten malí počet aplikácií.
PavelD
Další uzavřený systém už tu jednoduše neměl místo. Žádné SD karty, nemožnost mass storage, nízká podpora vývojářů, i když možnost v C# byla více než lákavá. Později to sice jakštakš otevřeli, ale to už bylo pozdě. A k tomu ta nasra..st uživatelů Woken a arogantní přístup MS to jen dorazilo. Před 10 lety jsem se naštěstí rozhodl pro Android. A to tu ještě byl Symbian a BlackBerry OS.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze