Windows 10 se naučí zrcadlit obrazovku Androidu

8
Windows 10 se naučí zrcadlit obrazovku Androidu
Fotografie: Microsoft
  • Funkce Váš telefon v insider verzi zrcadlí obraz telefonu
  • Zatím je málo podporovaných telefonů
  • Služba není příliš funkční

Už to vypadalo, že výčet funkcí pro dubnovou aktualizaci Windows 10 je konečný a nyní se budou jen ladit podrobnosti a opravovat chyby. Microsoft ale překvapil a přidal poměrně zásadní inovaci, kterou je ještě těsnější propojení telefonu a počítače. V současné verzi je to spíše polovičaté řešení, které umožňuje posílání fotek, ne práci s SMS, a proto je výhodnější sáhnout po nějaké aplikaci třetí strany.

Windows 10

Už v dubnu však funkce „Váš telefon“ dostane zásadní vylepšení. Přímo v operačním systému Windows 10 uvidíte zrcadlenou obrazovku připojeného telefonu. Podmínkou je alespoň Android 7.0, mezi podporovanými telefony jsou podle webu Microsoftu prozatím jen Samsungy. PC zase musí umět Bluetooth Low Energy.

Podle prvních ohlasů i samotného Microsoftu je ale funkce spíše ve fázi rané betaverze. Spousta věcí nefunguje a spojení často mrzne. Je proto otázkou, jestli se novinka dostane i do finálního vydání dubnové aktualizace.

Diskuze ke článku
Scarab
Hmm, Microsoft přichází opět s křížkem po funuse :-/ zrcadlení displeje Androidu umí už dááávno MyPhoneExplorer, který je zdarma, umí spoustu věcí jako editace nebo synchronizace kontaktů a kalendáře, přístup k souborům,... Navíc mu bohatě stačí Android 4
anonym
upřímně bych mnohem víc ocenil něco jako imessage pro win 10, přece to nemůže bejt tak těžký dojednat
Axl
Hm. Aby to bylo použitelné, tak by to chtělo, aby se na obrazovku PC přenášel z telefonu obraz desktopového módu (Samsung DeX, Huawei DesktopMode).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze