Windows 10 mají nové aplikace pro Facebook, Messenger a Instagram

21

Facebook představil nové aplikace pro Windows 10. Facebook a Messenger se dočkaly verze na Windows 10 pro desktop, zatímco Instagram dostal novou aplikaci pro mobilní platformu. Nebudou chybět ani oblíbené funkce.

Nejočekávanější aplikací je právě Facebook. K ní se dostanete během jednoho kliknutí přímo z nabídky Start a dle Facebooku má být mnohem rychlejší než její předchůdkyně. Nebude také chybět nabídka živých dlaždic s nejnovějšími příspěvky od stránek či přátel, které sledujete. Facebook se také integroval do dalších aplikací, a bude tak možné během pár kliknutí sdílet fotky. V aplikaci nechybí ani nový prohlížeč novinek, který je uzpůsobený pro lepší přehled a snazší čtení příspěvků.

Facebook

TIP: Windows 10 Anniversary Update, aneb Cortana je všude

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Komunikátor Messenger se jako aplikace pro desktop objevuje poprvé a stejně tak, jako webová aplikace, nabídne možnost přidávat samolepky gify a vytvářet chatovací skupiny. Stejně jako u aplikace Facebook můžete číst nejnovější zprávy na živých dlaždicích, které bude možné přidávat. Obě aplikace pro Windows 10 budou během následujících hodin dostupné ve Windows Desktop App Store.

Facebook Messenger

TIP: Update Windows 10 odhaluje novinky: nabídka pro stylus a nový Start

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Poslední novinkou je nová mobilní aplikace Instagram, která přichází s funkcemi, jako je i Instagram Direct. Aplikace samozřejmě také podporuje živé dlaždice a příspěvky se tak aktualizují přímo na domovské obrazovce. Nový Instagram bude dostupný mobilním Windows Store také během následujících hodin. Messenger a Facebook pro Windows 10 Mobile budou k dispozici později v tomto roce.

Instagram

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: fonearena.com, newsroom.fb.com

Diskuze ke článku
pet
to vypada jako kdyby vyrobce trikolek napsal ze uz umi vyrobit auto se 4 koly .-)))

windows jsou fakt fraska. pritom kdyby ze dne na den dali vsechny android aplikace do obchodu a continuum udelali vcetne desktop aplikaci bezim pro nej hned. lzi ze mobil zvladne to co pc tomu davaji korunu kdyz desktop aplikace nezvladne a ve store nejsou vubec zadne pouzitelne
Jan Vidim
Jan Vidim
V úvodu článku mate chybu, nove aplikace univerzální nejsou..
Ami
Řekl bych, že mobilní aplikace pro Facebook jen tak nebude... Však ta už na W10M nějakou chvíli je (zcela přepracovaná) a leč není univerzální, tak funkce, které obsahuje jsou shodné s jakoukoli jinou platformou a pochybuji, že by se vývojáři pouštěli opět do její předělávky - jedině tomu dají dovětek "Univerzální" a upraví pár věcí týkající se režimu Continuum.
Cthulhu
Windows vždycky byl, je, a už navždy bude složitý a nedodělaný systém. Už aby se našlo něco jiného!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze