Windows 10 Anniversary Update přijde již 2. srpna

8

Na letošním BUILDu se Microsoft chlubil s připravovaným výročním updatem Windows 10, který podle posledních informací dorazí již za pár dní, tedy 2. srpna tohoto roku. Update se bude týkat téměř všech zařízení nevyjímaje Xboxu nebo IoT.

Microsoft se naposledy pochlubil na konci června se 350 miliony zařízení, která byla v rámci bezplatného updatu aktualizována na Windows 10. Nyní všichni netrpělivě očekávají velký výroční update, který by měl přijít 2. srpna a přinese s sebou spoustu novinek.

Windows 10
Windows Ink

TIP: Windows 10 Anniversary Update, aneb Cortana je všude

A na co se po updatu můžeme těšit? Největší novinkou bude Windows Ink, který umožní spolu s dotykovým panelem a podporou digitálního pera vytvářet lístky s poznámkami, kreslit a vše to následně sdílet s přáteli. Funkce bude také integrována do některých aplikací včetně prohlížeče Microsoft Edge. O této funkci již uniklo více podrobností i její podoba. Změny se také promítnou do nabídky Start, kde se sjednotí všechny univerzální aplikace do jednotného vzhledu.

Cortana

TIP: Blíží se konec bezplatného updatu na Windows 10. Jaké máme možnosti?

To není samozřejmě vše a těšit se můžeme i na všudypřítomnou asistentku Cortanu, která se dostane na uzamčenou obrazovku a navíc bude umět i plnit úkoly, které zadáte přes mobilní telefon. Cortana se navíc dostává v rámci letního updatu i na Xbox One. Zároveň se podívá i do aplikace Skype, kde bude z vaší diskuze odvozovat vaše další potřeby od uskutečnění výletů až po organizování pracovních schůzek a podobně.

Zdroje: blogs.windows.com

Diskuze ke článku
Dan
Já myslím že největší novinkou bude zabudovaný Bash a Linuxový subsystém. I když to masy nevyužijí, ale myslím že je to funkce která si zaslouží víc pozornosti.
Marek Janosik-Bielski
Marek Janosik-Bielski
Cortana pro české instalace ale asi opět nebude, že! Aspoň kdyby ji zatím pro náš region povolili v angličtině...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze