WhatsApp umožní aktivovat dvoufázové ověření vašeho účtu

1

WhatsApp dodržel, co slíbil minulý rok a uvolňuje aktualizaci, která umožní aktivovat dvoufázové ověření vašeho účtu. Dvoufázové ověření bude probíhat pomocí registrovaného e-mailu, který se přidruží k vašemu telefonnímu číslu. Zpočátku bude dobrovolné.

V druhé polovině minulého roku WhatsApp oznámil, že umožní zabezpečit účet dvoufázovým ověřením, aktuálně uvolňuje aktualizaci aplikace, která toto zabezpečení uvede v praxi. Nová možnost se objeví v nastavení aplikace (Účet – Dvoufázové ověření) v následujících dnech, aktualizace je uvolňována postupně mezi všechny uživatele. Pokud dvoufázové ověření povolíte, WhatsApp vás požádá o vaši e-mailovou adresu, na kterou zašle šestimístný kód pro ověření. Tento kód bude nutné vyplnit vždy, když se budete chtít zaregistrovat na novém zařízení. WhatsApp navíc bude heslo požadovat pravidelně jednou za čas pro přístup do aplikace, aby vás tak motivoval k zapamatování přístupového hesla.

TIP: WhatsApp zřejmě umožní odstranit nepřečtenou zprávu

WhatsApp Messenger

Dvoufázové ověření je vcelku důležité pro všechny, kterým se již v minulosti stalo, že se někdo pokusil o aktivaci účtu bez jejich vědomí. WhatsApp tedy pochopitelně doporučuje ponechat tuto možnost aktivní a lépe se tak starat o zabezpečení vašich soukromých konverzací.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: mashable.com

Diskuze ke článku
Rob
Akorát starosti navíc. Doufam ze to bude dobrovolny. Jinak nechapu, jak by někdo mohl aktivovat muj účet bez mého vědomí, když pro ověření musim zadat číslo telefonu a na jiny to asi nepřijde.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze