WhatsApp testuje novinky. V beta verzi lze lépe formátovat poslaný text

WhatsApp testuje novinky. V beta verzi lze lépe formátovat poslaný text
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nově bude možné lépe vyznačit, na jakou část zprávy reagujete
  • Snadněji bude možné tvořit seznamy, například s odrážkami

Jak informuje wabetainfo.com WhatsApp testuje rozšířené možnosti, jak poslaný text zpřehlednit.

První odhalenou novinkou je možnost před text napsat znak „>“, díky čemuž dojde k odcitování takového textu, vy tak získáte možnost lépe reagovat na předchozí zprávy, respektive na části doručených zpráv. Snadněji tak adresáta uvedete do kontextu komunikace.

WhatsApp Messenger

Ve vašem textu budete moci využívat i odrážky a přehledněji odesílat seznamy. Postačí napsat znak „-“ nebo „*“ a po odeslání vznikne odrážka v podobě černé tečky. Problémem nejsou ani číslované seznamy, jejichž vytvoření je vůbec snadné. Před text stačí doplnit pořadovou číslovku, tedy 1., 2., a tak dále, dle potřeby vašeho seznamu.

Nové možnosti formátování textu jsou v současné chvíli k dispozici uživatelům Androidu a aplikace WhatsApp Beta ve verzi 2.24.2.9, případně uživatelům iOS s verzí aplikace WhatsApp 23.21.1.75. Předpokládá se, že v následujících týdnech, nejpozději měsících, se nové možnosti postupně dostanou do klasické verze pro všechny. Netřeba dodávat, že pokud tvoříte například do skupin delší texty informačního charakteru, jistě širší možnosti formátování oceníte. Stejně tak vaši čtenáři, pro které bude vstřebávání informací přehlednější. Doufejme proto, že se nová funkce co nejdříve objeví u všech uživatelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze