Vznikla petice za update Androidu pro HTC One S. Podepíšete?

16

Začátkem měsíce přišla od HTC nepříjemná zpráva pro všechny majitele loňského modelu One S. Výrobce se rozhodl, že nedostane nový Android 4.2 Jelly Bean a v podstatě tak ukončil jeho podporu po jednom roce. To se uživatelům nelíbí a sepisuji petici.

V loňském roce HTC představilo vlajkový model One X a výbavou hned pod ním stál model One S. Ten se však nedočkal větších prodejů. Ty ovlivnil i nepěkný tah ze strany výrobce, kdy jej například na našem trhu začal v tichosti prodávat s horším procesorem Snapdragon S3, namísto modernějšího Snapdragonu S4. Při startu prodeje se v tomto modelu nacházel Android 4.0 Ice Cream Sandwich, postupem času si k němu našla cestu verze 4.1.1 Jelly Bean. Víceméně se předpokládalo, že dva nejlépe vybavené modely roku 2012 dostanou i Android 4.2. Zatímco One X se jej dle očekávání dočká, One S zůstane slovy výrobce stranou.

Přečtěte si: Recenze HTC One S – Pan vyvolený

HTC One S

Krok od HTC je to velmi nepochopitelný, neboť utíná podporu svého modelu po 14 měsících, což samozřejmě okamžitě rozezlilo snad všechny majitele. Ti se rozhodli založit petici, ve které HTC upozorňují, že například Samsung Galaxy Ace 3 Android 4.2 zvládá a přitom je na tom po stránce výkonu podobně jako One S. V textu petice se dále uvádí, že HTC model One S prodávalo za poměrně vysokou cenu s ohledem na výbavu a právě proto by jej alespoň mohlo náležitě podporovat. Petici prozatím podepsalo více než 6000 uživatelů, přidat se můžete na této stránce také vy. Zda petice pomůže a HTC přehodnotí své stanovisko, je nejisté. Výrobci by však vstřícnější přístup k uživatelům pomohl. Při pohledu na portfólio výrobce navíc musíme říci, že HTC nemá příliš modelů k aktualizování a One S by si Android 4.2 spolu se Sense 5 jistě zasloužil. Po stránce hardwaru problém určitě není.

Technické parametry HTC One S

Kompletní specifikace
Konstrukce130,9 × 65 × 7,8 mm, 119,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 11 870 Kč

Zdroje: change.org

Diskuze ke článku
pixel
jo jo.. a to se tu majitelé HTC posmívali LG, jak na své zákazníky kašle. jedině nexus (pokud android).
Michael
At' se ale v HTC nikdo nediví, že jsou tam, kde jsou s takovým přístupem...
Michal
Zlatá Nokia s Microsoftem - WP8 bude mít podporu 3 roky :D
Sam
lol,mam htc 8s a budem mať podporu 3 roky.dobre že som si vybral WP

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze