Vyzkoušeli jsme si proklatě levný Alcatel 1X s Androidem GO

Vyzkoušeli jsme si proklatě levný Alcatel 1X s Androidem GO
  • Alcatel 1X se chlubí nejen Androidem Go, ale také svou velmi nízkou cenou 2 490 Kč
  • Potěšilo nás slušně odladěné prostředí či zajímavá textura plastových materiálů
  • V České Republice bude telefon na prodej v květnu

Na MWC se to nehemží jen těmi nejdražšími přístroji. Prostor dostanou občas i ty nejlevnější zařízení, jako je třeba nový Alcatel 1X. Jedná se o zařízení za zhruba 2,5 tisíce korun, které patří mezi vůbec první telefony s Androidem GO na palubě. Ten je určen pro ta nejslabší zařízení, která mají díky němu běžet plynule i s 1 GB RAM a méně. Nechybí ani záplava speciálně upravených aplikací pro plynulejší chod na slabším hardwaru a nižší spotřebu dat.

Alcatel 1X – MWC 2018

Přesně tohle všechno Alcatel 1X nabízí. Prostředí neběhalo s 1 GB RAM vůbec špatně a navíc jde o Android 8.1. Oreo je sice schované za grafické úpravy od výrobce, ale je tu, stejně tak se dostavila i lednová bezpečnostní aktualizace. Od 5,3palcového displeje s rozlišením 960 × 480 pixelů nelze očekávat v této cenovce zázraky, ale pozorovací úhly jsou slušné a má moderní poměr stran 18:9 s relativně tenkými rámečky.

1X padne také skvěle do ruky a pohodlně se ovládá. Jedná se o telefon vyrobený kompletně celý z plastu, ale ten má velmi zajímavou úpravu. Povrch je drsný a vůbec neklouže, přičemž by se dal přirovnat třeba k sandstone povrchu prvního OnePlus.

Kromě 1 GB RAM nabídne telefon také procesor MediaTek či 16 GB interního úložiště s možností rozšíření pomocí microSD karty. Dále hlavní fotoaparát má 8 Mpx a energii dodává zařízení baterie s kapacitou 2 460 mAh. V prodeji bude tento kousek s Android Go v České Republice v květnu za 2 490 Kč.

Alcatel 1X

Rozměry147,5 × 70,6 × 9,2 mm, 151 g
DisplejTFT IPS, 5,34" (960 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 6739, 4×1,3 GHz
PaměťRAM: 1 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor2 460 mAh
Diskuze ke článku
Carda
Viděl někdo u verzí 3, 3V a na tomhle nějaký vzhledový rozdíl? :D už bych měl problém si vybrat kdybych byl chudý fanoušek nudloidních displejů :D
marcel
Už více jak před půl rokem jsem zakoupil na tinydeals odolný tel. GeoTel za 2150Kč až ke dveřím!!!!! ( opravdu pevný, má 2gb ram a 16 gb rom, je vodotěsný, funguje i na dešti) hl. má baterii 7500 mAh, nabijím jen jednou jednou za týden a déle, mám stále zaplou wifi, občas gps (ta jediná je trošku slabší, ale není problém) stále v provozu a hl. Absolutně obrovský rozdíl mezi všemi tel. Zakoupené v ČR, kdy vám nabízí Shit za 5x vyšší peníze a nalhávají jaký super tel. to je...Sony, Samsung, Microsoft, žádná baterie nevydrží déle jak den, výkony a app jsou taky v řiti....také stály mezi 2-4 tis. ale tenhle je všechny potopil. Nikdy více nakecaný český tel !!!!!!
Pokorný Ludvík
Moc se ve světě mobilů neorientuji a tak přicházím možná s naivní otázkou, Existují dotykové přístroje pro leváky. Jistě pochopíte proč se ptám. Stále se mi daří odklikávat něco špatně. Díky za odpověď. Případně sms na 724242092. Děkuji. L.P.
Petr Hošek
No to musí být pecka, ram 1gb,rom 16gb,a pod vedením mediateku za 2490,ještě že tu máme xiaomi,který to umí za stejné peníze a jednou takové hodnoty a se snapdragonem... kolik vám platí za takovýto článek - nesmysl...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze