Vyzkoušeli jsme jak nahrává nové Sony Xperia XZs s funkcí Motion Eye

1

Celkem v tichosti Sony na MWC v Barceloně představilo vylepšenou verzi povedeného modelu Xperia XZ, která nese označení Xperia XZs. Tato novinka dostala do vínku o 1 GB paměti RAM více, ale především je vybavena zbrusu novým fotoaparátem schopným záznamu videa rychlostí 960 FPS. Rozhodli jsme se jej tedy otestovat.

Jednou z klíčových funkcí nového telefonu Sony Xperia XZ Premium je zbrusu nový fotoaparát, který využívá inovovanou generaci CMOS snímače Exmor RS. Ten má rozlišení 19 Mpx a je vybaven speciální samostatnou pamětí, díky které dokáže zpracovat obraz rychleji než kterýkoliv jiný smartphone. Právě tato vlastnost je pak důležitá pro tu největší přednost – schopnost záznamu videa v HD 720p rozlišení rychlostí neuvěřitelných 960 snímků za sekundu! Vlajková loď Xperia XZ Premium však není jediný model, který tímto fotočipem disponuje, tím druhým je právě vylepšený model Sony Xperia XZs.

Sony Xperia XZs s funkcí Motion Eye – MWC 2017

Vyzkoušeli jsme si nový fotoaparát v této novince a na vlastní kůži otestovali, jak snadné je pracovat s takovým záznamem zpomaleného videa. Nové modely od Sony zatím nemají úplně finální verzi OS, takže se může ještě leccos změnit, ale už nyní můžeme říct, že tohle se Sony opravdu povedlo! V našem videopohledu se můžete podívat na demonstraci záznamu videa a jak se s videem vlastně pracuje.

Sony Xperia XZs

Klíčová informace určitě je, že rychlostí 960 FPS můžete zaznamenat vždy pouze určitý úsek zhruba jedné sekundy. Těchto úseků můžete zachytit v jednom klipu klidně několik, ale nelze zkrátka udělat například minutové video touto rychlostí. Nahrávání videa je také velmi závislé na okolním osvětlení, protože taková snímkovací frekvence samozřejmě potřebuje spoustu světla, jinak by záznam byl tmavý, zrnitý a rozmazaný. Na stánku Sony světlo určitě nebylo perfektní, nicméně video bylo stále velmi kvalitní a troufám si tvrdit, že například venku za slunného dne budou výsledky opravdu skvělé.

TIP! Sony Xperia XZs: facelift vlajkové lodě s lepším slow-motion videem

Jak se vám líbí tato novinka od Sony? Najdete pro tuto funkci využití?

Technické parametry Sony Xperia XZs

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72 × 8,1 mm, 161 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát19 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, CPU: 2×1,5 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017,
Diskuze ke článku
Tomáš Zeman
Tomáš Zeman
Zdravim,bylo by možné případně vyzkoušet i nějaké foto,právě takto ve zhoršených světelných podmínkách? Video vypadá opravdu skvěle a zajímalo by mě jestli i foto bude lepší. Ze zkušenosti s mou Z5 vim že treba video je mnohdy lepší než právě foto.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze