Sony Xperia XZs: facelift vlajkové lodě s lepším slow-motion videem

10

Čtveřici dnešních novinek od Sony zakončuje model Xperia XZs. Již samotný název napovídá, že jde vlastně o vlajkový model z loňského podzimu, který je pouze vylepšen. Vzhled i většina výbavy se nemění, avšak osazen je novější fotoaparát s 19megapixelovým rozlišením, který podporuje zpomalené záběry s 960 FPS. Vylepšení pak můžeme pozorovat také u operační paměti.

Sony Xperia XZs

Japonské Sony dnes zásadním způsobem oživilo svou rodinu mobilních telefonů Xperia. Dočkali jsme se špičkově vybavené novinky Xperia XZ Premium, která má ambice být vůbec nejvybavenějším telefonem současnosti, a dále dvou telefonů zaměřených na selfie. Lehce zapadnout možná mohla nová Xperia XZs. Vypadá totiž zcela shodně s loňskou Xperií XZ. Design neprošel žádnou změnou, což se dalo čekat, nejde totiž o zcela nový model. Nemění se ani displej, který má nadále 5,2palcovou úhlopříčku a Full HD rozlišení. Pod kapotou nadále tepe procesor Snapdragon 820, avšak Sony vylepšilo operační paměť, která má nově hodnotu 4 GB. 32GB úložiště se bohužel nezměnilo, ale zůstal zachován slot pro paměťové karty.

Xperia XZs bude mít od počátku systém Android ve verzi 7.0 Nougat. Pokud nadále čekáte na to hlavní vylepšení oproti staršímu modelu, tak nyní přichází. Výrobce novinku osadil zbrusu novým Motion Eye fotoaparátem s 19megapixelovým rozlišením a velikostí čipu 1/2,3". Zásadní novinkou je možnost záznamu zpomalených videí ve Full HD rozlišení s 960 snímky za vteřinu. Takovou schopnost nabízejí Xperie zcela nově a najdete ji také v modelu XZ Premium. Samozřejmě dále nechybí podpora záznamu klasického 4K videa.

V další výbavě najdeme čelní stereo reproduktory, za které Sony chválíme. Japonský výrobce nadále drží ideální umístění reproduktorů. Nový model odolá také větru, dešti, neboť mu nechybí certifikace IP68, což znamená odolnost proti prachu a vodě. Beze změny je baterie s kapacitou 2 900 mAh i nabíjení skrze USB-C konektor. O bezdrátovém nabíjení si bohužel nadále musíme nechat pouze zdát.

Sony Xperia XZs se začne prodávat na sklonku jara 2017 a její cena by se měla pohybovat kolem 18 tisíc korun, avšak oficiálně v tuto chvíli oznámena nebyla.

Technické parametry Sony Xperia XZs

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72 × 8,1 mm, 161 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát19 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, CPU: 2×1,5 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017,
Diskuze ke článku
Dave
Teď jde o to jestli se u nás bude prodávat protože na ofiko stránkách Sony pro ČR neni uvedena.
Marduch
Už delší dobu na mě Sony dělá dojem, že těmi krátkými intervaly mezi top modely defakto sleduje zejména udržení vysoké ceny a tedy i marže svého aktuálního top modelu. Tímto modelem se to jen potvrdilo.
Tommy
Kdo porad pise chybne ty parametry v tabulkach?? XZs fakt nema a nemela Android 6. Nougat ma u Sony nejvic telefonu ze vsech vyrobcu...
Petr
Ty 960fps videa půjde dělat jen v pravé poledne za letních dnů a nebo to Sony nějak chytře odrbalo a je tam nějaká SW záležitost? Ten úbytek světla na senzoru musí být přece nějak vidět...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze