Vyzkoušeli jsme aplikaci Postisimo: pohlednice přímo z mobilu
recenze

Vyzkoušeli jsme aplikaci Postisimo: pohlednice přímo z mobilu

8

Nová aplikace Postisimo umožňuje zaslat skutečnou papírovou pohlednici s vlastním motivem, vytvořeným z fotografií v mobilním telefonu. Adresát i odesílatel může být z jakékoliv země světa a pohlednice přijde do tří pracovních dnů - za celkovou cenu 29 Kč včetně tisku a doručení. Jak aplikace funguje a vypadá?

Znáte to. Jste na dovolené a ne každému, komu byste chtěli poslat pozdrav, můžete poslat e-mail nebo MMSku. Obzvláště starší generace ocení papírové pohlednice, které jsou navíc osobnější. Jenže kde koupit pohlednici, kde známku, kolik to bude stát, kde pohlednici poslat a za jak dlouho vůbec do České republiky dorazí? Ze vzdálenějších zemí to trvá mnohdy týdny a nejde o levnou záležitost, častokrát pohlednice nedojde vůbec a ztratí se někde po cestě.

Postisimo

Přesně pro takové případy je určena nová aplikace Postisimo od společnosti iGate s.r.o. pro chytré telefony s Androidem, iOS a brzy také Windows Phone a BlackBerry 10. V aplikaci nahrajete fotografii, napíšete text, můžete udělat pár grafických úprav a poslat. Za 29 Kč máte garantováno doručení kdekoliv na světě a máte jistotu, že k vašim příbuzným dorazí pohled do 3 pracovních dnů. Ano, nejsou první. Už před mnoha lety nabídlo podobnou službu O2, tehdy však v omezenější podobě, přičemž fotografie se v nevalném rozlišení posílala formou MMS a operátor zajistil vytištění a doručení do poštovní schránky. Nyní ale žijeme v době smartphonů a doba si žádá jednodušší a elegantnější postup. Jaké tedy nové Postisimo je a jak funguje?

Vyfotit, přidat rámeček, text a adresu

Pomocí fotoaparátu v mobilním telefonu je možné vytvořit vlastní obrázek nebo vybrat některou z uložených fotografií. Přímo v aplikaci ji lze libovolně upravovat (zvětšovat, posunovat a otáčet) a vybrat jeden z přednastavených rámečků. K dispozici budou také vánoční či velikonoční motivy nebo speciální tematické rámečky ke konkrétním turistickým regionům. Text na druhé straně pohlednice může mít až 400 znaků a jeho barvu i písmo lze měnit. Pokud napíšete krátký text použije se velký font, s přibývající délkou se pak font zmenšuje.

Různé možnosti jak zaplatit

Postisimo nabízí několik možností platby. Uživatelé, kteří provedou jednoduchou registraci, mohou využívat přednabitý kredit. S aplikací Postisimo je možné pracovat i bez přihlašování, zaplatit lze online pomocí PayU a brzy budou k dispozici také platby prostřednictvím SMS zpráv nebo voucherů.

Výhody registrace

Posílat pohlednice je možné i bez registrace. Uživatelé, kteří se v aplikaci Postisimo registrují, ale získají několik výhod. Vedle zmíněné možnosti využívat přednabitého kreditu mají přístup k historii všech pohlednic, které již odeslali. Aplikace po registraci také automaticky ukládá všechny adresy, které uživatelé použijí. Zde bych měl mení výtku, protože aplikace nijak nespolupracuje s adresářem v telefonu. Pokud tedy máte uloženou adresu u určitého kontaktu, nezbývá vám nic jiného, než ručně přepsat nebo alespoň políčko po políčku překopírovat. Při příštím odesílání pohlednice ale již stačí zvolit jednu z předtím zadávaných adres. Registrovaní uživatelé si mohou vybírat také ze speciálních rámečků.

Kamkoliv na světě za tři dny

Hodně nás zaujala garance doručení do tří dnů kamkoliv na světě, tedy nejen při posílání do ČR, kde je distributorem Česká pošta. Společnost iGate má totiž partnery i jinde na světě. Dohodla se například v Mexiku, které slouží jako jakýsi uzel pro zasílání pohlednic po americkém kontinentu.

V průběhu používání se nám zdála aplikace rychlá a intuitivní, tu a tam jme ale narazili na chybky, zejména na Androidu, jehož fragmentace činí z optimalizace aplikací hodně svízelný úkol. Na některých telefonech se tak korektně nezobrazovala písma, jindy aplikace při velmi specifických činnostech padala. Chybu jsme ale našli i na iPhonu 5, kde jsme narazili na jeden rozhozený grafický prvek. Celkově ale bylo zpracování aplikace velmi dobré.

Aplikace Postisimo je v současnosti k dispozici pro mobilní telefony s operačním systémem Android i pro iPhony od společnosti Apple a je zdarma ke stažení na Google Play či App Store. Aplikace je dostupná ve 12 jazycích včetně češtiny v závislosti na jazykovém nastavení telefonu. Společnost chystá na podzim také aplikaci pro Windows Phone a výhledově také pro Blackberry.

Stáhnout Postisimo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
78%
Klady
  • Jednotná cena 29 Kč pro doručení kamkoliv na světě
  • Garantované doručení do 3 dnů po celém světě
  • Rychlý a spolehlivý běh
  • Intuitivní a jednoduché prostředí
Zápory
  • Adresář aplikace neumí načíst poštovní adresy z kontaktů
  • Místy chyby v optimalizaci pro některá zařízení
  • občasné pády aplikace
Diskuze ke článku
mkourilka
Touchnote cards už existuje mnohem déle. Loni měli promo akci se Samsungem při olympiádě to bylo zdarma. Poslala jsem jich desítky a všechny dorazily. Určitě dobrý nápad.
Radek
Není to náhodou jen po ČR do 3 dnů?
pavel
Je přece absolutně jedno, kde na zeměkouli pohled vytvoříte, resp. odkud ho pošlete. Vždy se zpracovává v ČR, kam se po sítích Vaše zadání okamžitě přenese. Takže pouze DO ČR 3dny, jak píší v prezentaci. Kamkoliv jinam to bude asi otázka týdnů, pokud to teda opačným směrem vůbec jde.
kamil
neumi to alespon na s3 psc s pismenama takze tezko neco odeslu do usa. A jinam to vepsat nejde resp. psc je vyzadovano.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze