Vyzkoušeli jsme aktualizaci Value Pack pro Samsung Galaxy W

6

Nová aktualizace Value Pack pro Samsung Galaxy W přináší enormní vzrůst výkonu a optimalizaci celého přístroje. Uživatelé se mohou těšit i na funkce odemykání telefonu obličejem. Uživatelé s horším zrakem si mohou nově změnit velikost písma v určitých oblastech. A jaké nedostatky či negativa jsme zaznamenali? Čtěte náš článek.

Samsung Galaxy W - oficiální fotografie

Pro Samsung Galaxy W byla nedávno byla uvolněna klíčová aktualizace XXLM6. Důležitějším faktem je, že je označena jako "Value pack". Ve zkratce uvedu, že tato aktualizace je jakousi útěchou výrobce pro uživatele. Galaxy W totiž nedostane aktualizaci na vyšší verzi Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich a Value pack aktualizace by měla přinést některé prvky převzaté právě z vyšší verze Androidu.

Samsung Galaxy W - živé fotografie

TIP: Recenze Samsung Galaxy W – Výkon za hubičku

Pro rekapitulaci uvedu, které změny a novinky by měla nová aktualizace přinést. Jedná se o novou možnost odemčení telefonu, převzatou právě z Androidu 4.0. Jedná se o Face unlock, čili odemčení telefonu snímáním tváře. Dalšími změnami je podstatně vyšší výkon, optimalizace a lepší pohotovostní výdrž. Změny se dotkly i samotného prostředí fotoaparátu.

Nová funkce Face Unlock, můžete vidět, jak vypadá odemknutí obličejem. Prostředí videokamery s klávesou pro pořízení snímku během nahrávaného videa.

Jak můžete své zařízení aktualizovat na tento software? Dvěma způsoby. Prvním způsobem je aktualizace v samotném telefonu, kdy v nastavení -> o telefonu -> aktualizace softwaru, dáte vyhledat novou aktualizaci. Zapotřebí je být připojený v bezdrátové síti Wi-Fi nebo mít u mobilního internetu vyšší FUP - datový limit. Druhou cestou je aktualizace přes program Kies, k tomu je zapotřebí datový kabel a počítač.

Přehled změn, novinek i problémů

  • Podstatně vyšší výkon, svižnost
  • Odemykání telefonu obličejem "Face unlock"
  • Možnost pořízení snímku během nahrávání videa
  • Horší pohotovostní výdrž baterie
  • Internetový prohlížeč občas nestíhá vykreslovat stránky
  • Ukončení hovoru možné nově i klávesou pro vypnutí telefonu
  • Možnost změny velikosti písma - 5 velikostí

Osobní dojmy

Přiznám se, že první dny jsem žil v domnění, že aktualizace, kterou jsem provedl, je standardním novým softwarem. Nikoliv onou očekávanou aktualizací "Value Pack". Změny oproti původnímu sofwaru totiž nebyly tak markantní, jak jsem očekával. Prostředí po stránce vzhledu zůstalo takřka beze změn. Co jsem kvitoval s povděkem je opravdu znatelný nárůst výkonu. Když jsem telefon testoval v prosinci, stěžoval jsem si na "lenost" telefonu a pomalejší reakce. Nyní? Telefon je v základu rychlejší a svižnější, než Xperia S, která mi leží vedle. Další změnou je funkce Face Unlock, tedy odemknutí telefonu obličejem. Tato funkce funguje dobře a spolehlivě. Nezaznamenal jsem problém s tím, že by telefon nerozpoznal moji tvář.

Nastavení velikosti písma - ukázka všech pěti velikostí. Od největšího až po nejmenší velikost.

Dále zmíním novou klávesu při pořizování videí. Pokud natáčíte video, je možné během natáčení samotného videa pořizovat fotografie. Inovace se týkají i snímků z fotoaparátu. Ty jsou nyní o něco kvalitnější. Uživatelé s horším zrakem uvítají nově volbu změny písma s pěti možnostmi nastavení. Velikost písma se týká pouze zpráv, kalendáře, poznámek a telefonního seznamu.

Snímky z fotoaparátu, které jsou o chlup kvalitnější.

Nakonec nechybí ani negativa. Mezi první patří bohužel zhoršená pohotovostní výdrž. I pokud telefon nijak zvlášt nepoužíváte a spíše se omezíte na automatickou synchronizaci, občasné napsání zprávy, hovoru, e-mailu a několika minut surfování, dožije se Galaxy W stěží večera. Dokonce, je výdrž horší, než u tolik kritizované Xperie S, která mi s novým softwarem vydrží oproti Galaxy W s Value Packem dvakrát déle. Výrobce u nové aktualizace zřejmě příliš nezapracoval na internetovém prohlížeči. Občas se tak stává, že při prohlížení internetové stránky dochází při jejím posuvu k zobrazení šachovnicového podkladu a až pozdějším vykreslení.

Snímky z fotoaparátu, které jsou o chlup kvalitnější.

Samotnou aktualizace doporučuji, nicméně když se Samsung chvástal tím, že Value Pack bude náplastí místo Androidu 4, čekal bych více změn a novinek. Takto se z mého pohledu jedná spíše o "běžnou" záplatu, která kromě pár vylepšení a funkcí nepřináší nic nového ani přelomového. Navíc přináší problém ohledně o něco horší výdrže. Jak se Vám nová aktualizace líbí? Zaznamenali jste nějaké další novinky, postřehy a změny? Podělte se s námi i ostatními čtenáři v diskuzi pod článkem níže.

Diskuze ke článku
Radek
Souhlasím s autorem článku. Dokonce jsme si do teď nebyl jistý, jestli se opravdu jedná o Value Pack dokud jsem neporovnal verzi neporovnal s uvedenou verzí v tomto článku. Podle názvu a toho, že by to mělo sloužit jako náhražka ICS, jsem téměř žádné změny nezpozoroval. Samsung mě tímto docela dost zklamal. Stalo se mi už u mého minulého Samsungu Galaxy Spica, že výrobce aktualizaci stále sliboval, ale nekonev ji utnul a já jsem skončil na neoficiální ROM.
Matoneo
Jednu změnu jsem pozoroval celkem jasně - zhoršenou výdrž baterky. A to jsem ještě netušil, že je to "Value" Pack. Bravo Samsung!
Lovap
No ... mne to výdrž baterky predĺžilo. Telefón mi vydrží aj cez 4 dni. Pravda, používam ho skôr ako hlúpy telefón, ale nejaké tie maily, weby denne používam. Včera, keď som ho dal na nabíjačku mal som ho zapnutý 4 dni a 18 hod a mal ešte 9%.
Roman
Dobry den mohu se vas jen zeptat,jestli je mozne,ze pro moje W neni dostupna aktualizace???Diky za odpoved.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze