Testujeme Samsung Galaxy W: první dojmy, fotografie a video

36

Klasika střední třídy směřuje na předvánoční trh pod taktovkou Samsungu. Stane se Galaxy W trhákem díky 1,4 GHz procesoru? Oslovit by mohl i uživatele, kteří ocení tradiční vzhled a sympatické rozměry.

Telefon právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi pod článkem a my vám odpovíme buď v diskuzi, nebo odpovědi zahrneme přímo do recenze.

Samsung Galaxy W - oficiální fotografie

Samsung stihl před vánocemi uvést novinku Samsung Galaxy W I8510, která směřuje do střední třídy. Vzhledem neupoutá, ale funkční výbava je velmi slušná. My osobně považujeme Galaxy W za nástupce populárního Galaxy Ace. Nejzářivějším znakem novinky je výkonný jednojádrový procesor Qualcomm MSM8255T pracující na frekvenci 1,4 GHz. Zbylá výbava pak zahrnuje 5 MPx fotoaparát, klasický LCD TFT 3,7 palcový displej nebo širokou datovou konektivitu.

Samsung Galaxy W – videopohled

Galaxy W přichází v miniaturní prodejní krabici. Do balení výrobce přidal jen to nejnutnější, čili nabíječku a sluchátka. Po prvním uchopení mě překvapila relativně vyšší hmotnost a bytelnost zařízení, o něco později se ale mé představy o bytelnosti začínají rozpadat, o tom ale až v další části článku.

Design mě nijak nepřekvapil. Prostě klasika, kterou můžeme vidět u jiných zařízení. Telefon mě zaujal spíše svým zadním krytem a jeho vroubkováním. Bohužel samotný plastový kryt působí opravdu velmi lacině, prohýbá se a je velmi měkký. Na svém místě drží pomocí několika paciček, z boků se ale začínají ozývat nelichotivé zvuky.

Přední stranu vyplňuje kapacitní 3,7 palcový dotykový displej s běžnou zobrazovací technologií TFT a rozlišením 480 x 800 bodů. Jemnost je dostatečná a kontrast i podání barev, vzhledem k TFT technologii, je na vysoké úrovni. Vůči čitelnosti na přímém slunci nemám výhrady. Marně postrádám čidlo, které by regulovalo intenzitu osvětlení displeje. Ve spodní části je kovová prostřední klávesa pro vstup do menu a postranní senzorové klávesy. Chybí jim vibrační odezva a citlivost by mohla být občas lepší.

Prostředí telefonu je reprezentováno Androidem 2.3.6 Gingerbread. Ač jsem u posledních zařízení obdivoval a chválil výrobce za vyladěný software, tady mi novinka radost neudělala. Občas se potýkám se zpomalenými reakcemi nebo pokud mám na pozadí spuštěno více aplikací, tak při jejich minimalizaci jako by zařízení na chvilku zamrzne. Při běžném používání se však setkávám s výbornou odezvou systému i plynulostí. Operační paměť RAM má kapacitu 351 MB, po zapnutí je dostupná kapacita o velikosti 170 MB.

Multimediální funkce jsou slušně zpracovány. Chválím si zvuk do sluchátek, ale naopak úsměv mi zamrzl při poslechu hudby z hlasitého reproduktoru. Jeho výkon je špatný a zvuk opravdu nekvalitní, na úrovni zařízeních kolem tří tisíc. Fotoaparát podává velmi dobré obrazové výsledky, jen by výrobce měl zapracovat na rychlejší odezvě. Po namáčknutí spouště až po vyhotovení snímku si musíme počkat po dobu v rozmezí dvou až tří sekund. Pohotovostní výdrž je lehce podprůměrná i po střídmém používání se zařízení vybilo po osmi hodinách. Uvidíme, jak si Galaxy W povede při dlouhodobějším používání.

Snímky zachovávají relativně dobrou ostrost, ale bojují se šumem

Technické parametry Samsung Galaxy W

Kompletní specifikace
Konstrukce115,5 × 59,8 × 11,5 mm, 114,7 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,7" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1,4 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 1,7 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2012, 8 500 Kč
Diskuze ke článku
@Kosacek
"Moc se mi libi tento pohled na mesic"
Delate fajn recenze, jen tak dal :)
Kaza
Dobrý den, mne by zajímalo, jestli telefon přehraje bez problemu videa v .mkv s titutlkami...Děkuji
Michal S.
Nejlepší bylo:
"...tento telefon bude díky své ceně dostupný pro většinu zákazníků, řipomínám: 700 495 Kč..." :D :D
ale jinak dobré video
Tomas
Dobrý den, jak je to se světelným senzorem, někde se uvádí, že není dostupný. Ve videu ovládá světelnost tlačítek. Je tento senzor i pro úpravu jasu displeje?
Díky za recenzi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze