Výrobu fotomodulů pro iPhony 11 dostane na starost LG

4
Výrobu fotomodulů pro iPhony 11 dostane na starost LG
Fotografie: Ifixit
  • Výrobce musel kvůli vysoké poptávce čtyřnásobně navýšit stav zaměstnanců
  • LG Innotek dodává fotomoduly do zadní i přední kamery

Že se v nových iPhonech 11 poprvé v historii objeví trojitý fotoaparát, víme již delší dobu. Dnes máme navíc jasno i v tom, kdo bude za výrobu těchto důležitých součástek zodpovědný.

Apple vsadil na osvědčenou společnost LG Innotek, která pro cupertinského giganta vyráběla i v minulosti. Aby jihokorejský výrobce zvládl ukočírovat vysokou poptávku, čtyřnásobně navýšil počet zaměstnanců. K podobné situaci došlo i v předchozím roce, kdy muselo LG podle ETNews zvýšit stavy ze 612 zaměstnanců v březnu na 3 396 zaměstnanců v září.

LG představuje jednoho z největších dodavatelů Applu – dodává moduly nejen pro hlavní (zadní) fotoaparát, ale i ty, jež najdeme v často kritizovaném výřezu, kterého se pravděpodobně iPhony nezbaví ani letos. Práce pro Apple však přináší i ovoce. Díky zakázce LG Innotek utržil během třetího čtvrtletí 2018 rekordních 1,91 miliard amerických dolarů (44 miliard korun) a skončil se ziskem 107 milionů dolarů (2,5 miliardy korun). Letošní rok by mohl být pro LG ještě zajímavější vzhledem k tomu, že naroste množství fotoaparátů.

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
Ze by se konecne iPhone naucil fotit? A natacet video?
Martin
Možná díky tomu začnou jejich mobily za něco stát a být konkurence schopné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze