Vyrobeno pro Google? Možná certifikace doplňků pro budoucí Pixely

Vyrobeno pro Google? Možná certifikace doplňků pro budoucí Pixely
  • Google by mohl začít certifikovat příslušenství pro své budoucí Pixely
  • Uživatel by tak získal záruku, že jde o ověřený produkt

Již zítra se dočkáme představení nových Pixelů od Googlu a server 9to5Google přinesl informaci o tom, že Google oznámí také vlastní certifikační program pro doplňky třetích stran. Spekuluje se, že by ona certifikace mohla mít podobu nápisu „Vyrobeno pro Google“. Podrobnosti v tuto chvíli nejsou k dispozici, nicméně 9to5Google tvrdí, že k oznámení dojde buď společně s novými Pixely, případně později v tomto roce.

Pokud bychom vám měli přiblížit, jak by celý certifikační program mohl vypadat, budeme muset nahlédnout ke konkurenci, kterou tentokrát myslíme Apple. Ten má již nějaký čas svůj vlastní program skrytý pod zkratkou MFI (Made for iPhone / iPad / iPod). Tu Apple uděluje zařízením či doplňkům třetích stran, které o ni sami stojí. Certifikátem dávají případným zájemcům najevo, že je jejich produkt kvalitní a Apple jej posvětil. Apple pak certifikací může současně také zaručit, že se uživatelé nemusí obávat vložit své peníze do daného příslušenství.

Zda Google zvolí přesně tuto cestu, není zřejmé. Je však nasnadě, že půjde o podobnou formu, neboť k Pixelům si uživatelé mohou přikoupit celou řadu zařízení či doplňků. Ať už jde o VR příslušenství či reproduktory. Moudřejší budeme možná již zítra ve večerních hodinách.

Zdroj: 9to5google.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze