Oficiálně: MediaTek představil svůj osmijádrový procesor pro telefony

12

Spekulace se staly skutečností a první osmijádrový procesor pro mobilní telefony je na světě. Tento týden jej oficiálně představila společnost MediaTek. Již brzy se také dočkáme prvních zařízení s tímto moderním procesorem.

Současné špičkové telefony využívají služeb různých čtyřjádrových procesorů. Trošku jinou strategii zvolil jihokorejský Samsung, jehož vlastní řada procesoru Exynos 5 nabízí osm jader, nicméně současně v činnosti mohou být vždy maximálně čtyři jádra. Plnohodnotný osmijádrový procesor to tedy není. Hranice nyní posouvá až tchaj-wanská společnost MediaTek, která tento týden představila svůj nejmodernější osmijádrový procesor s označením MT6592.

Nový procesor by dle MediaTeku měl být mnohem méně energeticky náročnější než současná čtyřjádra a také samozřejmě přinese mnohem více výkonu. Například snímkovací frekvence u FullHD videa by se měla zvýšit o 20 %. Bohužel sice došlo k oficiálnímu představení, ale mnoho informací MediaTek nevypustil. Víme tak jen, že nový procesor bude využívat grafiku Mali, bude podporovat 13megapixelový fotoaparát i budoucí Android 5.0. Zmíněna byla také architektura Cortex-A7 a použití 28 nm výrobní technologie. Maximální takt osmijádrového procesoru bude rovné 2 Ghz.

Zdroje: mediatek.com, gizchina.com

Diskuze ke článku
Ok
Blbost
Co se spis zamerit na baterku ? Se vratime do minuleho stoleti kdy byly telefony jenom na drate !
Matt54
K čemu je to dobrý ? Nějak mi uniká smysl takovýho výkonu v telefonu.
petr
Tak tak, jadra tahnou. :D Skoda ze malo kdo vi, ze pocet jader neni primo umerny vykonu... Dve jadra = cca + 50% vykonu, ctyri = cca + 75% vykonu, oproti jednojadru. No, ale pokud bude mit spotrebu mensi nez soucasna dvoujadra, tak je jiste krok spravnym smerem.
Spaidy96
Bude to hlavní konkurence pro sapdragon 800 a tegru 4.Stejný výkon,lepší spotřeba a nižší cena

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze