Výpadek dnes hlásí O2. Kromě volání, SMS a dat nejdou ani webové stránky

aktualizováno: mobilní služby jsou opět funkční
1
Výpadek dnes hlásí O2. Kromě volání, SMS a dat nejdou ani webové stránky
Fotografie: O2
  • Problémy se týkají O2 i jeho virtuálních operátorů
  • Nefungují ani pevné linky
  • Na odstranění problémů operátor pracuje

Aktualizováno 17. 10: 2024 12:00


Po zhruba dvou hodinách se operátorovi podařilo technické problémy, které však blíže nespecifikoval, vyřešit. Mobilní služby už by měly být plně funkční, a to jak volání, zprávy, tak i mobilní data. S problémy se nadále potýkají webové stránky, které nefungují.

Původní informace ze 17. 10. 2024 10:05


Čeští operátoři si zřejmě vybírají své slabší chvilky. Po T-Mobilu a včera Vodafonu se dnes s výpadkem potýká operátor O2, což můžeme vidět nejen na serveru vypadky24.cz, ale vše již oficiálně na Twitteru potvrdil i samotný operátor.

O2 výpadek

Situace u O2 je však poměrně komplikovaná, neboť z jeho služeb nefunguje v zásadě vůbec nic. Uživatelé hlásí nefunkční hlasové služby, SMS zprávy i mobilní data. Novinář Filip Horký na Telegramu informoval, že jsou nefunkční i služby pevných linek. Aby toho nebylo málo, nefungují O2 ani webové stránky. Potíže jsou i s hlasovou infolinkou, kdy číslo *11 nefunguje vůbec a kontakt 800020202 vás vyzývá pouze k tomu, abyste čekali.

Potíže se týkají nejen uživatelů sítě O2, ale i jeho virtuálních operátorů. Například v případě služeb virtuála ČEZ jsou nefunkční data, naopak volání a SMS zprávy fungují. Operátor již informoval, že jeho technici aktuálně pracují na zjištění příčiny problémů a následné opravě.